Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Amiral Fedevi: İslam İnkılabı, Günümüzde İran Sınırlarını Aşmıştır

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı, bugün İslam İnkılabı’nın artık İran’a münhasır olmadığını ve İran sınırlarından öteye geçtiğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Amiral Ali Fedevi, Tahran’a bağlı Ken yöresinin şehitlerini anma töreninde yaptığı konuşmada, “Şehitler bize vazifemizin ne olduğunu öğrettiler. Kırk yıla aşkındır, şehitlerin ve İslam İnkılabı’nın bereketiyle Şeytan’ın sözüne kulak asmadık” dedi.

“Bugün İslam İnkılabı’nın artık İran’a münhasır olmadığını ve İran sınırlarını aştığını” vurgulayan İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı, “Bugün, halkımızın yüreği nasıl İnkılap için atıyorsa Yemen halkının yüreği de aynı şekilde İnkılap için atıyor. Savaşın bitmesinin üzerinden 30 yıla aşkın bir süre geçiyor ama kimse bize bir mermi sıkma cesaretinde bulunmadı. İlk önce İslam İnkılabı’nın taraftarlarına yöneleceğiz ve onları mağlup edeceğiz dediler, ancak hiçbir zaman başarılı olmadılar. Allah’a muttasıl ve O’nunla irtibatlı olan bir güce karşı bütün müstekbirler bir araya gelse dahi o gücün karşısında mağlup olacaklardır” ifadelerini kullandı.

General Fedevi, “Bu kırk yıl içinde sürdürdüğümüz bu süreci ısrarla sürdürmeliyiz ve kurtuluş yolunun İslam İnkılabı’nın her iki imamına tabi olmakta olduğunu bilmeliyiz” diye anımsattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir