Tüm Haberler

Siyonist Generalden Ağır İtiraf: İran Çok Karmaşık Bir Düşman

Üst düzey bir Siyonist askeri yetkili, İran İslam Cumhuriyeti’nin askeri gücünü ve kabiliyetini kabul ederek şöyle bir açıklamada bulundu: “Tel Aviv, İran’la çatışmada tehlikeli bir aşamaya girdi ve çok dikkatli olmak zorunda.”

Siyonist Ordusu İstihbarat Araştırma Birimi Başkanı Darur Şalom, İsrail’in İran’la askeri çatışma ihtimalinin arttığını iddia ederek, İran’ın “çok karmaşık bir düşman” olduğunu söyledi.

İsrailli bir dergiye verdiği demeçte Darur Şalom, İran’ı Suudi petrol tesislerine saldırmakla suçlayarak; “İran, İsrail’i de Aramco rafinerisine atılan aynı seyir füzeleriyle hedef alabilir.” diye belirtti.

Siyonist Ordusu İstihbarat Araştırma Birimi Başkanı, İran veya bölgesel direniş gruplarının İsrail’e karşı her an hareket edebileceğini belirterek; “Bu adımlar, yüzeyden yüzeye füzeler, seyir füzeleri veya uzun menzilli İHA’lar şeklinde olabilir. Onların, 1000 ve 1200 km uçabilen İHA’ları var ve onları Fars Körfezi’nde de kullandılar.” ifadelerini kullandı.

Siyonist askeri yetkili, İran’ın nükleer anlaşmanın bazı yükümlülüklerinin uygulanmasını azaltma veya durdurma adımları konusundaki endişelerini dile getirerek şöyle dedi: “İsrail askeri istihbaratı, kaynaklarının bir kısmını bu konudaki sorunları çözmek için tahsis etmesi gerekebilir.”

Darur Şalom, Siyonist rejimin İran’dan gelecek bir saldırının zamanlamasını tahmin edip edemeyeceği konusundaki bir soruya şöyle yanıt verdi: “İranlılar çok karmaşık düşmanlardır ve bu beni rahatsız ediyor. İsrail-İran çatışması hiç olmadığı kadar muhtemeldir. Biz gerçekte, çok daha karmaşık bir realitede yaşıyoruz ve daha da kötüye gidiyor. Savaş seviyesine yaklaşıyoruz.”

Siyonist Ordusu İstihbarat Araştırma Birimi Başkanı, Siyonist rejimin Suriye, Lübnan ve Gazze’deki cephelerinde de durumun öngörülemediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Bu durumda İran bizim için en büyük tehdittir. İran’la tehlikeli bir mesafedeyiz ve şapkalarımızı sıkıca tutmamız gerekiyor. İsrail’in manevraları da var, ama bunu çok dikkatli kullanmak gerekiyor.”

Darur Şalom, konuşmasının sonunda, Hizbullah Hareketi’nin askeri yeteneğine değinerek, Direniş füzelerinin İsrail için “ciddi bir stratejik tehdit” olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir