Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Caferi: Süper Güç Olduğunu İddia Edenler, İran Karşısında Aciz Kaldılar

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı, “Eğer Amerika, casus uçağının düşürülmesine karşılık verseydi, daha güçlü bir cevapla karşı karşıya kalırdı” dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Muhammed Ali Caferi, Hayber operasyonları şehitlerinin hatıralarını anma merasiminde yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘İran İslam İnkılabının, dayatılan savaşın ve türbe koruyucularının şehitleri olmak üzere bütün şehitleri saygıyla anıyoruz.’

Tümgeneral Caferi, İran’a dayatılan savaşın üzerinden 39 yıl geçtiğini belirterek şunları söyledi: ‘İran halkının kutsal savunmasının üzerinden 30’ı yılı aşkın bir süre geçti ama direniş günlerinin üzerinden zaman geçtikçe, bu direnişin olumlu etkilerine, büyüklüğüne ve otoritesine daha fazla vakıf oluyoruz.

Bu günlerde Körfez bölgesinde ve Hürmüz Boğazında olaylar yaşanmaktadır ve bu olaylar, İran İslam Cumhuriyeti’nin otoritesini göstermekle birlikte, uluslararası toplumun dikkatini bu otoriteye çekmiştir.

Yıllar önce, Devrim Muhafızları tarafından Fars Körfezi’nde Amerika ve İngiltere askerlerinin esir alınmasıyla birlikte dünya, müstekbirlerin İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri karşısında aşağılanma ve eziklik göz yaşı döktüğüne şahit oldu.

Son aylarda da Amerika’nın gelişmiş bir İHA’sının düşürüldüğüne ve İngiltere petrol tankerlerinin durdurulduğuna şahit olduk ve süper güç olduğunu iddia edenler hatta karşılık verme cesareti bile bulamadılar.

Düşman, eğer tepki verecek olursa, İslam Cumhuriyeti güvenlik güçlerinden daha sert bir tepki alacağını biliyordu, bu yüzden mecbur olarak bunu reddetti.

İşgalci Amerika, İran’a dayatılan savaşın sonlarında bizim yolcu uçağımızı düşürdü ve bu olaydan 30 yıl sonra, İslam İnkılabı otoritesi karşısındaki yetersizliğini, aczini ve ezikliğini anladı ve bütün dünya İran’ın izzet ve otoritesine şahit oldu.

Eğer İran bugün bu otoriteye ulaştıysa bu, halkın ve şehir ve eyaletlerin rol oynadığı 8 yıllık Kutsal Savunmanın bir sonucudur.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir