İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tuğgeneral Hacizade: Füzelerimizi Korumak İçin Tünel Kazma Çalışmalarımız Sürüyor

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı Tuğgeneral Emirali Hacizade, yerli yapım füzeleri korumak için tünel kazma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı Tuğgeneral Emirali Hacizade, dün akşam katıldığı bir televizyon programında İran füze programı hakkında konuştu.

Tuğgeneral Hacizade, füze gücü konusunda İran’ın bölgede ilk sırada yer aldığını belirterek, füzeleri depolamak için 1983 yılından beri tünel kazma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Tuğgeneral Hacizade ayrıca, “Dağlık alanlarda mühimmat, füze ve askeri teçhizatları depolamak ve hatta personelleri korumak için çok karışık koridorlardan oluşan yer altı tünellere sahibiz.” dedi.

Tuğgeneral Hacizade sözlerine şöyle devam etti:

“Düşmanlar bu tünellere erişimin mümkün olmadığından dolayı rahatsızlık duyuyor. Örneğin onlar nükleer görüşmelerde Fordu nükleer tesisi hakkında olduğu gibi Natanz nükleer tesisi konusunda pek endişeli değildi, çünkü Fordu yer altındaydı.”

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı, sözlerinin bir kısmında da “ABD, Siyonist rejim ve dış düşmandan korkmuyoruz, fakat kendini dost gösterip bilerek veya bilmeden düşman için casusluk yapanlardan korkmalıyız.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir