Batı AsyaSuriyeTüm Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar el-Esad: Türkiye ve Rusya Arasındaki Anlaşma Geçicidir

Suriye Cumhurbaşkanı ülkenin kuzey doğusunda yaşanan kriz ile ilgili Türkiye ve Rusya arasında Soçi’de varılan anlaşmanın geçici olduğunu belirtti.

Beşar Esad dün akşam Suriye TV’ye verdiği demeçte, “Rusya ve Türkiye arasında varılan anlaşmanın Türkiye’nin hırsını kontrol etmek, Amerika yolunu kesmek ve Almanya’nın güvenli bölge ile ilgili önerisine karşı muhalefet hedefi ile sağlandığını” belirtti.

Esad, çeşitli siyasi girişimlerin sonuç vermemesi halinde savaş seçeneğin gündemde olacağını ve başka bir seçeneğin olmayacağını söyledi.

Esad ayrıca ülkenin kuzey batısında İdlib’in yavaş yavaş işgalden kurtarılmasını en kısa zamanda ve Suriye kuzeyinde tüm siyasi fırsatların yok olması ardından yapılacağını vurguladı.

Esad Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile muhtemel görüşme hakkında ise söz konusu görüşmenin sonuçları olacağı ve Suriye çıkarlarını temin edebileceğinin muhtemel olması halinde duygusal davranmayacağını söyledi.

Suriye cumhurbaşkanı ayrıca Suriye anayasa komitesi oturumlarının Suriye ulusal çıkarları ile örtüşmesi halinde onay vereceğine işaretle, bir maddenin bile ulusal çıkarlar ile çelişmesi halinde ona karşı duracaklarını ifade etti.

Beşar Esad ayrıca Amerika’nın IŞİD elebaşının ölümü ile ilgili yürüttüğü propagandaya işaretle, Şam’ın Ebubekir Bağdadi ölüm operasyonun gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmediğini söyledi.

Suriye cumhurbaşkanı, Bağdadi’nin öldürülme operasyonun Amerika’nın hile ve aldatmasının bir parçası olduğunu zira Bağdadi’nin Amerika’nın hapishanelerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir