AsyaBatı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran, Asya’nın En Büyük Ekonomik Gücüne Dönüşecek

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Hüccet-ül İslam Seyyid Muhammed Hasan Ebutorabifard, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Bu haftaki Tahran Cuma Namazı, Hüccet-ül İslam Seyyid Muhammed Hasan Ebutorabifard’in imamlığında eda edildi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in ülkedeki son olaylarda rolleri olmayan ama çatışmalarda hayatını kaybeden kurbanlara “şehit” unvanı verilerek maddi tazminat ödenmesi gerektiğini emrettiğini hatırlatan Hüccet-ül İslam Ebutorabifard, “Ümit ediyorum ki bu hayati rehberlik İran milletinin ulusal birliğini ve uyumunu sağlamasına ve düşmanlar ile yabancı istihbarat servislerinin kötü planlarının çökertilmesine yol açar.” dedi.

Hüccet-ül İslam Ebutorabifard, İran’ın enerji alanında eşsiz bir kapasiteye sahip olduğunu anlatarak, “Ülkemiz Asya kıtasının önde gelen ekonomisi haline gelmeli. Bu Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in liderliğinde kesinlikle gerçekleşecektir.” ifadesini kullandı.

Ülkede çok tartışılan benzin zammı kararı hakkında Hüccet-ül İslam Ebutorabifard, “Akaryakıt fiyatlarının makul uygulamaya dayalı olarak düzeltilmesi, ülke ekonomisinin büyümesine ve sosyal adaletin gelişmesine yol açar. Ayrıca bu uygulama kaçınılmaz bir ekonomik zorunluluktur.” değerlendirmesinde bulundu.

“Petrol gelirlerinin bütçe kaynakları içerisindeki oranı kademeli olarak düşürülmeli.” diyen Hüccet-ül İslam Ebutorabifard, hükümet ile milletvekillerinin İslam Devrim Lideri’nin bütçe konusundaki talimatını göz önünde bulundurması gerektiğine vurgu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir