FilistinTüm Haberler

Gazze’deki Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün Bu Haftaki Cuması “Dünya Kudüs Günü” Olarak Adlandırıldı

Filistin’de ‘Geri Dönüş’ yürüyüş yüksek heyeti, Ramazan ayının son cumasındaki yürüyüşü ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak isimlendirdi.

Sözkonusu heyet tarafından yapılan açıklamada, Filistin halkından Ramazan ayının son cumasına görkemli bir şekilde katılmaları istenirken, Filistin halkının haklarına kavuşuncaya kadar mücadeleye devam edeceklerinin altı önemle çizildi.


26 Ramazan’a rastlayan ve Ramazan ayının son cuması olan Dünya Kudüs Günü, Filistin ve İran’la birlikte dünyanın dört bir yerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak ve terör rejimi İsrail’e karşı Filistin halkının yanında olunduğu mesajları verilecek.

Bilindiği gibi İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni -ra-, dünya Müslümanlarının Filistin ve Kudüs davasına daha fazla dikkatlerini çekmek için Ramazan ayının son cumasını ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak ilan etmişti.


Bundan dolayı başta İran olmak üzere dünyanın dört bir yerinde Müslümanlar ve hatta Müslüman olmayan özgürlük yanlısı milletler, Filistin davasına destek için Dünya Kudüs Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir