Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti Donanması Yakında Rusya Yolcusu

İran’ın Rusya federasyonu yeni büyükelçisi İran donanmasının 20 bin km’lik yolculuğa çıkarak Rusya’nın kuzey batısında bulunan st. Petersburg’a gideceğini duyurdu.

Rianovesti’ye demeç veren Kazım Celali İran donanmasının, Rusya deniz güçleri günü kutlamalarına katılmak için St. Petersburg’a gitmesi ve hedefleri ile ilgili açıklama yaparak, “söz konusu deniz görevinin İran deniz güçleri için yeni bir rekor olacağını, zira İran savaş gemilerinin 12 bin deniz mili (yaklaşık 20 bin km ) mesafe kat ettiklerini ifade etti.

İran’ın yeni Moskova büyükelçisi İran ve Rusya’nın bölgenin iki güçlü ve önemli ülkesi olarak ilişkilerini stratejik ilişkilere doğru yönlendirmeleri gerektiğini belirterek ikili siyasi ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu söyledi.

Kazım Celali, ikili, bölgesel ve uluslararası siyasi ilişkiler ve işbirlikleri geliştirmek gerektiğini ve işbirliği sayesinde terörizm ile mücadele ederek Amerika’nın İran ve Rusya’ya karşı yaptırımlarla uyguladığı ekonomik terörizme karşı mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Celali ayrıca İran, Rusya ve Çin’in Hint okyanusunda ortak deniz tatbikatına da işaretle, söz konusu tatbikat hedefinin bölgede barış ve istikrarın sağlanması, terörizm ve deniz korsanları ile mücadele olduğunu söyledi.

Söz konusu tatbikat 27 Aralık başlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir