FilistinTüm Haberler

Gazze Halkı 86’ncı Cuma Gösterilerine Hazırlanıyor

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, Gazze Şeridi sakinleri bugün (27 Aralık Cuma) ikindiden sonra sınıra yakın bölgelerde düzenlenecek 86’ncı hafta gösterilerine katılmaya hazırlanıyor.

Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Gazze halkını bugün Gazze Şeridi’nin doğusundaki dönüş kamplarında düzenlenecek gösterilere katılmaya davet etti.

Heyet, bugünkü gösterilerin “Şehitlerin Kanları Özgürlük Yolunu Çiziyor” Cuması olarak adlandırıldığını belirterek, gösterilerin işgal ordusunun 27 Aralık 2008’de Gazze Şeridi’ne açtığı ve 18 Ocak 2009’a kadar süren savaşın yıldönümüne denk geldiğine dikkat çekti.

Bildiride, işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik sistematik savaşının Filistinlilerin milli birliği sağlamalarını ve uzlaşı çabalarını sürdürmelerini gerektirdiğini söyledi.

Bugün Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında 2019 yılının son Cuma günü gösterilerinin yapılması planlanırken, 2020’de gösterilerin ayda bir ve özel günlerde yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Heyet üyelerinden Yüsri Derviş, dün Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, gelecek yıl ilk gösterinin 30 Mart Toprak Günü’nde düzenleneceğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir