Batı AsyaDünyaİmam Ali HamaneyIrakİran İslam Cumhuriyeti

İslam inkılabı rehberi: General Süleymani Allah yolunda kimseden ve hiçbir şeyden korkmazdı

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamenei, Amerika tarafından terörist bir eylemde şehit edilen Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani’nin evinde ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

İslam inkılabı rehberi Ayetullah İmam Hamenei görüşmede şehit Süleymani’nin ihlas ve fedakarlığına işaretle, ”Hacı Kasım defalarca şehadetle karşı karşıya gelmişti fakat Allah yolunda, görevi ve cihat yolunda hiç kimseden ve hiçbir şeyden korkmazdı.‘’ dedi.

Şehidin ailesine ve tüm İran halkına sabır temenni eden Ayetullah İmam Hamenei, ‘’Bugün halkın nasıl sokaklara döküldüğünü gördük, cenazede de neler yaşanacağını göreceğiz. Şehadetin kıymetini anlamak için bu nimetler gözlerimizin önündedir. Hacı Kasım Şahadet istiyordu ve şehit olmak için gözyaşı dökerdi.” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi, dışarıdaki cihadın iç cihada bağlı olduğunu belirterek, şehidin kızına hitaben, ‘’Tüm halk babanız için yas tutmaktadır ve bu kadirşinaslık kendisinin büyük ihlasından dolayıdır.‘’ dedi.

General Süleymani ve Irak Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Muhendis dün Irak uluslararası havaalanından çıktıklarında Amerika terör güçleri tarafından hedef alınarak şehit edildiler.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamenei saldırı sonrası İran’da 3 gün genel yas ilan ederek, bu saldırının intikamının alınacağını bildirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir