Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tahran’da Bugün Adeta ‘Mahşer Günü’

ABD’nin hain saldırısında şehit düşen Korgeneral Kasım Süleymani, Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve arkadaşları için bugün başkentte milyonların katılımıyla cenaze töreni düzenlendi.

Hac Kasım, Ebu Mehdi Mühendis ve şehit arkadaşları için bugün Tahran’da düzenlenen görkemli cenaze törenine yediden yetişme herkes katıldı. Şehit Korgeneral Kasım Süleymani, Ebu Mehdi Mühendis ve arkadaşları milyonların omuzları üzerinde taşındı.

Cenaze törenin düzenlendiği İnkılap Caddesi, cadde üzerindeki meydanlar, İnkılap Caddesi’ne giden yollar ve sokaklar, Şehit Süleymani ve şehit arkadaşları için sabahın erken saatlerinden evlerinden çıkan vatandaşlarla dolup taşıdı.

İslam İnkılabı Rehberi Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in göz yaşları içinde Tahran Üniversitesi’nde kıldığı cenaze namazının ardından cenaze töreni başladı. Milyonların katıldığı cenaze töreninin düzenlendiği güzergah ve kortejlerde yaşanan izdiham yüzünden yürümek neredeyse imkansızdı.

Kimileri Şehit Korgeneral Kasım Süleymani’nin posterleri, kimleri İran bayrağı, kimleri Ebu Mehdi Mühendis ve arkadaşlarının posterlerini taşıdılar.

Ellerinde dövizler ve pankartlar taşıyan vatandaşlar, “Amerika’ya ölüm”, “İsrail’e ölüm” sloganları atarak, Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Süleymani ve arkadaşlarını şehit edenlerin cezalandırılmasını istediler.

Törene katılanlar yürüyüşün düzenlendiği güzergahlar boyunca “sert intikam” sloganı atıp, ABD’nin hain terör saldırısını şiddetle kınadılar.

Kahraman şehitlerimizin cenaze törenine İslami İran’ın üst düzey mülki ve askeri yetkililerinin yanısıra başka ülkelerden yetkililer ve temsilciler katıldı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye de Şehit Korgeneral Kasım Süleymani ve şehit arkadaşlarının cenaze törenine katıldı.

Tahran Üniversitesi’nde düzenlene merasimde yaptığı konuşmada Heniye, Filistin topraklarının işgalden kurtarılıncaya kadar direnişin sürmesine vurgu yaptı. Heniye, Komutan Süleymani’nin tüm hayatını Filistin’i desteklemeye adadığına işaretle, Süleymani’nin Kudüs Şehidi olduğunu belirtti.

Şehit Korgeneral Kasım Süleymani’nin kızı Zeyneb Süleymani de törende yaptığı konuşmada, “babam tüm zalimler, despotlar ve tekfircilerin uykusunu kaçırmıştı ve şimdi de Hac Kasım Süleymani’nin ismi Siyonizm, tekfir ve sulta düzeninin vücudunu titretmektedir.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’a seslenen Zeyneb Süleymani, “Kumarbaz Trump, senin İran ve Irak milletleri arasını açmaya yönelik şeytani planın stratejik hatayla ve iki büyük mücahidin kanının akıtılılmasıyla, İran ve Irak milletlerinin tarihi bağının kuvvetlenmesine yol açtı ve onların ABD’ye karşı son bulmayacak nefretine neden oldu.” diye konuştu

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Süleymani ve Irak Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Muhendis Cuma sabahı Bağdat uluslararası havaalanından çıkarken Amerika tarafından hedef alınarak şehit edildiler.

İslam İnkılabı Rehberi Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, saldırı sonrası İran’da 3 gün yas ilan ederek, bu saldırının intikamının alınacağını bildirdi.

Irak Parlamentosu dün olağanüstü toplantısında Amerikan askerleri dahil yabancı güçlerin bu ülke topraklarından çıkarılmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

Bu tasarı, ABD Başkanı Donald Trump’ı çileden çıkardı, öyleki Trump, ABD’nin Irak’taki üsleri için milyarlarca para harcadığını belirterek, Irak’ın ABD’nin bu masraflarını ödemeyince askerlerini bu ülkeden çekmeyeceğini söyledi, Ayrıca, Irak’ı İran’a yönelik yaptırımlardan daha ağırını uygulamakla tehdit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir