İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

BESİC Komutanı Tuğgeneral Rıza Nakdi: Amerika Bizi Beklesin!

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Koordinatör Yardımcısı, General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’in yerine aday gösterilen kişilerin yeterli güce sahip olduğunu belirterek, “Direniş yolu devam edecektir” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızlarına bağlı Besic güçleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi, katıldığı bir televizyon programında General Kasım Süleymani’nin şehadetinden dolayı başsağlığı dileyerek şu ifadelerde bulundu: ‘İslam İnkılabının başlarında düşman, üst düzey komutanları ve yöneticileri ortadan kaldırmaya çalışıyordu.

Düşman, bu eylemelerin inkılap ateşini söndüreceğini zannediyordu ama tecrübe, her olayın halkı daha kararlı hale getirdiğini gösterdi. Onların ortadan kaldırdığı her bir kişinin yerine yüzlerce ve binlerce kişi bu yolu devam ettirdi.

Şehdin kanı normal bir kan değildir. İmam Humeyni (ra) şöyle buyuruyor: “Bizi öldürün, halkımız daha basiretli oluyor.” Bu duygusal bir slogan değil, bir gerçektir.

Irak ve diğer ülkelerdeki gençler kendiliğinden yas merasimleri düzenlediler ve bu, şehidin bir yol oluşturduğunu ve herkesin bu yola girdiğini gösteriyor.

Allah’ın kullarına zulmedenlere, Allah savaş açacak, gücü ve mantığı onlardan alacaktır. Amerika’nın yaptığı şeyler mantıksızdır. Amerika Başkanı’nın ifadesine göre, Amerika bölgede 7 milyar dolar harcamış ama hiçbir başarı kazanamamıştır.

Onlar bölgede bir çatlak oluşturmaya çalışıyordu ve bu iki şehidin bu çatlağı doldurduğunu düşündükleri için de bu olayı gerçekleştirdiler.

General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’in yerine aday gösterilen kişiler yeterli güce sahiptir. Direnişin bölgede Amerika ile çatışmasının nedenlerinden biri Siyonistlerdir. Şehitlerin kanıyla bu yol, yani direniş daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Amerikalılar yeni olayların yaşanması beklesinler.

Irak halkı Saddam döneminde, onun zahirde Amerika’ya karşı olduğunu söylerken ama diğer taraftan halka zulüm etmesinden yorulmuştu ve Amerika ve Siyonistlerle savaşmak istemiyordu ama son yıllarda yaşanan olaylar, onların Haşdi Şabi’ye yönelik cinayetleri ve bugün yaşanan olay, halkın Amerika ile mücadele isteğini ve Amerika’ya olan nefretini öncelik haline getirdi ve kat kat arttırdı ve bu, direnişin en büyük sermayesidir.

Amerika, İran ve Irak’ı birbirine düşürmek için çok çalıştı ama şimdi Irak ve İran halkının iki büyük komutanının kanları birbirine karıştı ve iki ülkenin halkı omuz omuzadır ve bu, Amerika’nın arık bölgede güvende olamayacağı bir dalga oluşturacaktır. Öyle ki, belki şimdiye kadar halk Amerika büyükelçiliği önünden rahatça geçebiliyordu ama şimdi onlara daha farklı davranacaklar. Bu bizim Amerika’ya vuracağımız en önemli ve etkili darbedir.

Önceden Amerika ile mücadele için belki 10 ordu hazırdı ama bugün en az 40 ordu hazır olda bekliyor. Bu da Amerika’nın bölgedeki üslerini ve Siyonist rejimi ortadan kaldırma süreci sayılmaktadır. Bu günlerde Irak halkı kendilerinden şunu soruyorlar, “Biz bağımsız değil miyiz, o zaman Amerika’nın bizim semalarımıza helikopter göndermeye ve ülkemizde huzursuzluk çıkarmaya ne hakkı var?”

Bugün bölge Amerika için güvensiz bir hale geldi ve inkılap alevleri bölgeyi sardı ve bu söndürülebilecek bir alev değildir. Eğer bölgeyi terk etmezseniz acı sonuçların beklentisi içerisinde olun.’

Konuşmasının başka bir bölümünde General Kasım Süleymani’nin kahramanlığı ve cesaretine değinen Muhammed Rıza Nakdi şunları söyledi: ‘Afganistan Konseyi’nin çıkmasından sonra bazı gruplar oluşturuldu ve bunlar çocuklar da dahil olmak üzere birçok kişiyi öldürdüler. O dönemde General Kasım Süleymani meydana geldi ve sınırlarda güvenliği sağladı. 33 günlük savaşta da Lübnan’a yıkıcı darbeler vurulup Lübnan’ın alt yapısı tahrip edildiğinde, o Hizbullah’la omuz omuzaydı. Kasım Süleymani, IŞİD ile mücadelede de birçok eylemde bulundu. IŞİD, Kerbela duvarlarına hatta sınırlarımıza ulaşmıştı ve bizim sınırlarımız tarafında bulunmak istiyordu ama Şehit Süleymani basiretli bir şekilde her şeyi ve sayfayı değiştirdi.

Nakdi, Haşdi Şabi Komutanı Yardımcısı Şehit Ebu Mehdi Mühendis’in rolüne değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Ebu Mehdi Mühendis bölge için aynı General Kasım Süleymani gibiydi. El-Mühendis, çeşitli mücadelelerde bulundu ve Saddam döneminde ve sonrasında Amerika’nın Irak’ta bulunduğu dönemde mücadelesine devam etti.

Ebu Mehdi Mühendis, Bedir Ordusunun ön saflarındaydı ve Haşdi Şabi Başkanı Yardımcısıydı, kutsal savunma ve çeşitli operasyonlarda bulundu ve fedakârlık ve özveri gösterdi.

Muhammed Rıza Nakdi, General Kasım Süleymani’nin özelliklerinden bahsederek şunları söyledi: ‘Şehit Süleymani, sadakat, fedakarlık ve özveri gibi özelliklerinin yanı sıra ihlaslı bir kişiydi ve bu şehidin en önemli özelliklerinden biri sayılmaktadır.’

Muhammed Rıza Nakdi, program sunucusunun Şehit Kasım Süleymani hakkında bir cümle söyler misiniz sorusuna, “Bizi de götür” yanıtını verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir