Arabistanİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Suud Rejimi, İran’ın İİT Zirvesine Katılmasını Engelledi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, İran heyetinin İslam İşbirliği Teşkilatı İİT zirvesine katılmamasının sebebini, Suud rejiminin sabotajı şeklinde açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi Pazartesi günü twitter hesabında yaptığı açıklamada, Suud rejimi İran heyetinin Cidde’de düzenlenen İİT’nin olağanüstü zirvesine katılmasını engellediğini belirterek, Pazar günü akşam geç saatlerde Suud rejimi İran heyetine vize vereceğini bildirdiğini, oysa pratikte heyetin bu sabah Cidde’de başlayan oturuma katılmaları imkansız olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi geçen gün de Suud rejiminin İran heyetinin bu zirveye katılmasını engellemesine gösterdiği tepkide şöyle dedi:

İİT Genel Sekreteri’nin İran’dan Cidde zirvesine katılmaya davet etmesine rağmen S. Arabistan rejimi İİT’ye ev sahipliği yapan ülkenin açık ve net yükümlülüklerini hiçe sayarak Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari başkanlığındaki İran heyetine vize vermedi.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın Yüzyılın Anlaşması adlı yüzyılın ihanet planını açıklamasından sonra bu ihanetin ele alınması için Filistin özerk teşkilatının önerisi ve İİT Genel Sekreteri’nin çağrısı üzerine İslam ülkeleri Dışişleri Bakanları Cidde’de olağanüstü bir oturum düzenledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir