İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Dışişleri’nden Coronovirüs İle İlgili Açıklama

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü  Seyyid Abbas Musevi, koronavirüsün yayılmasını etkisini en aza indirmek için bakanlık olarak çalıştıklarını söyledi. 

Musevi, dün yaptığı açıklamada, İran’da koronavirüsünün görülmesinin ardından İran’daki başta  dünya sağlık örgütü olmak üzere yabancı ülkelerin ve uluslararası kuruluşların  temsilcilikleri ve büyükelçilikleriyle  toplantılar yaptıklarını ve konuyu masaya yatırdıklarını söyledi. 

Musevi, İran sağlık bakanlığının salgına karşı mücadele için ülkenin ihtiyaç duyduğu malzemeleri almak için uluslararası arenada yoğur irtibata geçtiğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü  Seyyid Abbas Musevi, dünya sağlık örgütü başta olmak üzere uluslararası bir çok kuruluş ve Çin, Türkiye ve Avusturya gibi ülkelerden İran’a önemli yardımların yapıldığını söyledi.

Bu arada bu sabah da Almanya, İngiltere ve Fransa’dan İran’a yardımlar ulaştı.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, sözkonusu insani yardımlara teşekkür ederken, Amerika’nın İran aleyhindeki tek yanlı yaptırımlarının salgın hastalığının olduğu bu ortamda olumsuz etkisinin daha da çok olduğunu ve bunun uluslararası kanunlara aykırı olduğunu söyledi. 

Bilindiği gibi Amerikan yönetimi, İran aleyhinde tek yanlı ve yasadışı yaptırımlarla İran’a karşı ilaç ve sağlık ürünlerine yaptırım uygulamaktadır.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir