Batı AsyaIrakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ali Şemhani: ABD Terör Ordusunun Bölgeden Çıkarılması İçin Geri Sayım Başladı!

İran İslam Cumhuriyeti milli güvenlik yüksek konseyi genel sekreteri Ali Şemhani Direniş Cephesi generalleri Şehid Korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi başkan yardımcısı Şehid Ebu Mehdi el-Mühendis’e yönelik suikastlere değinerek “Bu cinayetin ardından Amerika terör ordusunun bölgeden çıkarılmasının geri sayımı başladı.” dedi.

Fars Haber Ajansının raporuna göre Ali Şemhani bugün Bağdat’ta Irak istihbarat servisi başkanı Mustafa El Kazımi  ile görüşmesinde  bu ülkede vuku bulan son aylardaki gelişmelere değinerek sözlerine şunları da ekledi:

“Irak’ın siyasi koşullarından yola çıkarak yeni koşulların yönetilmesi için istihbari ve güvenlik sistemlerinin çalışmasının önemli ve çetrefilli bir rolü vardır. “

Ali Şemhani; ” Irak halkının oylarına dayalı olarak güçlü ve işlevli bir hükümetin kurulması İran’ın daimi isteğidir. ” dedi.

Mustafa El Kazımi ise bu görüşmede İran İslam Cumhuriyeti’nin terörizm ile mücadele ve bölgede istikrar ve güvenliğin artmasına değinerek şöyle bir açıklamada bulundu:

“İran’ın terörizm ile mücadeledeki başarısı ve ülke içinde ve sınırlarında güvenliği sağlaması İslam Cumhuriyeti’nin eşsiz örnek olmasından kaynaklanıyor. “

Ali Şemhani ayrıca Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih el-Fayyad ile düzenlediği ortak basın toplantısında Siyonist Rejimin bölgenin istikrar ve güvenliğini bozduğunu belirterek, “Umarım bir gün yaşadığımız bölgede Siyonistlerden hiçbir iz olmayacaktır” dedi.

Şemhani, Irak hükümeti, parlamentosu ve milletinin ABD birliklerini bölgeden çıkarma eylemlerinin takdire şayan olduğunu ifade etti.

İran’ın her zaman Irak için huzur ve istikrar istediğini belirten Şemhani, Irak’ın yakın gelecekte bölgesel ve uluslararası konulara önemli derecede katkı sağlayabileceğini vurguladı.

İran ve Irak’ın ekonomik, politik, sosyal ve sağlık alanlarındaki işbirliğine değinen Şemhani bu işbirliğinin iki ülkenin hükümet ve milletinin yardımıyla günden güne daha da arttığını ifade etti.

Şemhani ayrıca Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih el-Fayyad ile yaptığı görüşmede çeşitli güvenlik ve bölgesel konuları ele aldıklarını belirtti.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Şemhani dün gece üst düzey siyasi ve güvenlik bir heyetin başkanlığında iki günlüğüne Bağdat’a gitmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir