İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İstihbaratı ve Sınır Muhafızları, Ceyş-ül Zulüm Terör Örgütüne Ağır Bir Darbe İndirdi

İran’ın Güney Doğusunda bulunan Sistan ve Beluçistan eyaleti istihbarat idaresi Ceyş-ül Zulm’e bağlı örgütün çökertildiğini bildirdi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Sistan ve Beluçistan istihbarat idaresi bugün yayımladığı bildiride şu ifadelere yer verdi: “

Ceyş-ül Zulm’e bağlı terör örgütü İran’a girer girmez deşifre oldu ve İran güvenlik güçlerinin tuzağına düştü. “

Bu bildiride şu ifadelere de yer verildi: “İran istihbaratı ve güvenlik güçleri bu operasyonda silahlar, mühimmat ve bomba malzemelerinin de ele geçirmesinin yanı sıra bu terör örgütünün başında bulunan Zübeyr lakaplı İlyas Naruyi de öldürdü. “

İlyas Naruyi, Nikşehr’de düzenlenen ve iki İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubunun şehit düşmesine, Zahedan’da bir otobüsün patlatılması ve  Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 27 kişinin şehit düşmesine ve sonunda da Zahedan emniyet müdürlüğü merkezinde patlamaya yol açtığı birçok terör eyleminde payı vardı.

İlyas Naruyi bu kez de Devrim Muhafızları Ordusu güvenlik ve askeri güçlerine ait hedeflere terör saldırısında bulunma niyetindeydi ama İran istihbaratı ve güvenlik güçleri onu tuzağa düşürerek öldürdüler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir