Tüm Haberler

Trump, Coronavirüs Testi Yaptırmayı Reddetti

Beyaz saray, ABD Başkanı Donald Trump hali hazırda karantinaya alınan bazı temsilcilerle yakın temasta bulunduğu halde korona virüs testi yaptırmayı reddettiğini açıkladı.

Beyaz saray basın sekreteri Stephanie Grisham Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump korona virüs testi yaptırmadığını, zira korona virüse yakalandığı onaylanan hiç kimse ile uzun süre temasta olmadığını belirtti.

Trump Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin korona virüs testi yaptırıp yaptırmadığı ile ilgili soruya cevap vermeden toplantı salonunu terk etti.

Amerika’da iki cumhuriyetçi temsilci Doug Collins ve Matt Gaetz karantina altına alındıklarını açıkladı. İki temsilci geçen ay muhafazakarların konferansında korona virüse yakalandığı kesinleşen biriyle temasta bulundukları yüzünden bu kararı aldıklarını belirtti.

Collins geçen Cuma günü Trump’la tokalaştı, Gaetz de geçen Pazartesi günü ABD Başkanı Trump’a Başkan uçağında eşlik etti.

Beyaz sarayın yeni personel şefi Mark Meadows de muhafazakarların konferansına katıldıktan sonra kendini karantinaya aldı.

Son verilere göre Amerika’da korona virüs vaka sayısı 722 ve ölenlerin sayısı da 26 oldu. Bu arada Trump’ın korona virüs salgınını önemsiz gösterme çabası Amerikan kamuoyunda geniş eleştirilere yol açtığı anlaşılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir