İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: Geçen Yıl İran Halkı Açısından Gurur Dolu Bir Yıldı

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’da Hicri Şemsi takvime göre 1399 yeni yılın başlaması münasebetiyle yayınladığı mesajda, ”geçen yıl hamasetlerin ve hadiselerin olduğu yıldı; zira ülke tarihimizin en büyük hadiselerinin ve İran halkı tarafından gururların olduğu hamasetlerin olduğu yıldı’ dedi.

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün yayınladığı nevruz mesajında, Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımlarına işaretle, ‘düşmanlar İran halkına karşı en ağır ve şiddetli yaptırımlar uyguladılar ve onlar bu yaptırımlarla İran halkının teslim olacağını sanmışlardı ama büyük İran milleti, bu zorluklara karşı direndi ve mücadele etti ve hamasetini gösterdi ve ‘ülkenin iktisadı da petrole bağımlı olmadan onlarca yıl sonra ilk kez gerçekleşti ve bu bir hamasetti’ dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerikalıların enflasyon ve iktisada darbe vurmak suretiyle,  İran’ı buhranla karşı karşıya getirmek istediklerini ama bütün verilerin geçen yılın  9 ayında  İran ekonomisinin olumlu olarak büyüdüğünü ve  enflasyonun önemli düzeyde düşürüldüğünü gösterdiğini bildirdi. 

Ruhani, bugünün  yeni 1399 yılının ilk günü olduğunu  ve İran’ın stratejik rezervlerinin her yıl ve her nevruzda daha iyi olduğunu bildirdi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, ‘biz yenilmedik, Amerika’nın baskılarına karşı direndik, mücadele ettik ve uluslararası mahkemede Amerika karşısında zafer elde ettik ve bu mahkeme, Amerika’yı suçlu gösterdi ve İran uluslararası arenada da  siyasi olarak ve kamuoyu nezdinde de zafer elde etmiştir’ dedi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir