Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

General Nesirzade: İran İslam Cumhuriyeti İHA Teknolojisinde Bölgede Birinci Sırada

İran Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı General Nesirzade, İran İslam Cumhuriyeti İHA üretimi ve bu uçakları kullanma alanında Batı Asya bölgesinde birinci sırada yer aldığını açıkladı.

General Nesirzade, Hava Kuvvetleri’ne 10 adet Ebabil-3 İHA’sının katılacağını ifade ederek, İran’ın İHA ve drone üretimi konusunda bölgede en iyi düzeydeki ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Pazar günü düzenlediği basın toplantısında Hava Kuvvetleri’nin İHA’lardan yararlanma programları ve uygulamalarına işaret eden General Nasirzade, İran silahlı kuvvetleri tüm üslerini İHA birlikleri ile donatmaya başladığını ve bunun için gerekli tüm altyapıların tamamlandığını belirtti.

Basın toplantısında konuşan General Nesirzade, ‘Hava Kuvvetlerimiz İran yapımı Ebabil-3, Kerrar ve çok amaçlı İHA’ları teslim almıştır. Kerrar İH’A’ları savaş uçağı olarak yüksek tonajlı mühimmatı taşıyabilecek kapasitededir. Kerrar, insanlı hava araçları kadar mühhimmat ve silah taşıyabilir’ dedi.

General Nasirzade, Hava Kuvvetleri geçenlerde Kerrar İHA’sını mühimmatları ile birlikte sınadığını, İHA’nın belirlenen hedeflere tam isabet gerçekleştirdiğini vurguladı.

Ebabil-3 İHA’sının üzerine yüklenen mühimmat nedeniyle aynı zamanda savaş amaçlı da kullanıldığına dikkati çeken General Nesirzade, bunlardan 10 adedin Hava Kuvvetleri filosuna verildiğini belirtti.

Keman-12 dronunun üretilerek hava Kuvvetleri filosuna teslim edildiğini dile getiren Hava Kuvvetleri Komutanı, ‘Keman-22 dorunu, en gelişmiş dronelardandır. Yüksek hacimde üretilen bu savaş uçağı, test uçuşu yapmamamış ama gerekli izinleri almıştır’ diye konuştu.

Bölgede İHA ve dron üretimi açısından en iyi ülkelerden biri olduklarının altını çizen General Nesirzade, ‘Hiçbir ülke kullandığımız teknolojiye sahip değildir. Hatta dünyada ilk 5 ülkeden biriyiz’ diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir