Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Hava Savunma Karargahı: Bölge Ülkelerindeki Tüm Askeri Faaliyetleri İzliyoruz

İran Hava Savunma Karargahı komutan vekili Tuğgeneral Rahimzade, bölge ötesi güçlerin komşu ülkelerdeki tüm askeri faaliyetlerinin hava savunma sistemleri tarafından izlenmekte olduğunu belirtti.

Ülkenin batısına ziyarette bulunan İran Hava Savunma Karargahı komutan vekili Tuğgeneral Kadir Rahimzade, burada konuşlandırılan İran Silahlı Kuvvetleri’nin yeni hava savunma sistemlerini yerinde inceledi.

Ziyaret esnasında açıklama yapan Tuğgeneral Kadir Rahimzade, “Başta İran’ın batı sınırındaki komşu ülkeler olmak üzere bölge ötesi güçlerin çevremizdeki tüm askeri hareketliliği ülkenin entegre hava savunma ağı tarafından izlenmektedir” dedi.

Pazartesi günü İran’ın batısında hava savunma sistemlerini denetleyen General Rahimzade şöyle dedi:

Ziyaretimin amacı ülkenin hava savunma ağının hazırlık seviyesini ve İSK ve İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun hava savunma sistemleri ile koordinasyonu sağlamaktır.

General Rahimzade şöyle ekledi:

Gerçi hava savunma sistemlerinin durumu ve hazırlık seviyesi hava savunma harekat merkezinde online olarak rasat ediliyor, fakat yine de sahada denetim yapmak ve bu bölgede hava savunma komutanları ile görüşmek ve yakından bilgi almak istedik.

General Rahimzade ayrıca son günlerde bölge dışı ülkelerin hareketliliği yüzünden başta İran’ın batısındaki komşuları olmak üzere, bölge dışı tüm ülkelerin her türlü hareketliliği hava savunma ağı tarafından tam olarak rasat edildiğini vurguladı.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, işgalci Amerikan güçlerinin Irak’taki son askeri hareketliliğine tepki göstererek, “ABD’nin bölgedeki tüm askeri faaliyetlerini anbean izliyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir