İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’da Korona Teşhis Kitinin Seri Üretimi Başladı

İran Cumhurbaşkanı Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Yardımcısı Sorena Settari, İran’da korona virüs tanı kitinin seri imalatına başlandığını ve günde bir milyon tanı kiti üretebileceklerini açıkladı.

Bir TV programında İran’ın bilim temelli firmalarının korona virüs salgını ile mücadelede kazanımlarını anlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Settari bu açıklamayı yaparak şöyle ekledi:

Şimdi bilim temelli firmalarımızın çabaları ile hastanelerin ihtiyacı olan ekipmanları üreterek artık bu ürünlerin ithalatına ihtiyacımız kalmadı.

İran bilim temelli firmaların ürettikleri ürünleri ihraç edebilecek kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Settari, bu yıl bu firmaların insanlara özel beş aşıyı piyasalara sürmelerini beklediklerini ifade etti.

İran’ın biyo teknoloji ve bu teknolojinin sonucunda çeşitli ilaçları üretmekle büyük başarı kaydettiğini vurgulayan Settari, İranlı bilim temelli firmalar şimdiye kadar biyo teknoloji yardımıyla 23 çeşit ilaç ürettiklerini ki bu da bölge ülkeleri arasında emsalsiz sayıldığını kaydetti.

Son günlerde korona virüs salgını devam ederken Amerika’nın tek yanlı yaptırımlar ve ilaç ve tıbbi malzemelerin İran’a verilmesini engellemesi İran milletini zor durumda bıraktı; ancak İranlı bilim adamları kendi imkanları ile bu salgınla mücadelede gerekli tıbbi malzemeleri üretmeyi başardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir