Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran,İslamın Şahlanan gücü..İsrail uyarı seviyesini artırdı…

“Washington Post” gazetesinin raporundan sonra, İsrail basını da “İsrail” güvenlik kurumu yetkililerinin İrandan bir siber saldırı beklentisiyle uyarı ve dikkat düzeyini yükseltmek için hassas tesisler ve ulusal altyapı için birtakım tedbirler yürürlüğe koydular

İsrail medyası, Salı günü, İsrail güvenlik kuruluşu yetkililerinin, İran’ın Rajai limanına karşı başlattığı bir siber saldırıyla ilgili bir raporun ardından, İran siber saldırısının beklentisiyle ilgili, uyarı ve dikkat düzeyini artırmak için hassas tesisler ve ulusal altyapı sistemi için talimatlar verildiğini bildirdi.

Basında çıkan haberlere göre, İsrail işgal ordusunda siber saldırılara karşı mücadele eden savunma birimleri ve ulusal siber örgüt, siber saldırı olasılığı için hazırlık ve hazırlık seviyesini yükseltti, böylece “İsrail” ,İranın resmi web sitelerine saldırıp, farklı sunucuları ve hizmetleri hedefleyip ve zararlı elektronik programlarla bilgisayar sistemlerini çökertmesinden korkmaya başladı..

Ve dün, Pazartesi günü yayınlanan “Washington Post” gazetesi, “İsrail” büyük olasılıkla bu ay gerçekleşen ve İran’daki şehit Rajai limanındaki bilgisayarları hedef alan bir siber saldırıdan sorumlu.

Raporda, saldırının su yolları ve limana giden yollar üzerindeki hareketi karıştırdığı doğrulandı.

Amerikan gazetesi ayrıca, kimliği belirsiz ABD’li yetkililere ve yabancı hükümet yetkililerine göre , 9 Mayıs İran bilgisayarlarındaki kargaşanın, bölgelerdeki su dağıtım sistemlerinde karışıklığa neden olduğu.yönündeydi

İran Limanları ve Denizcilik Örgütü Genel Müdürü Mohammad Rastad, İran haber ajansı Irna’ya verdiği demeçte ;geçen hafta yapılan siber saldırının İran Limanları ve Denizcilik Örgütünün bilgisayarlarına nüfuz edemediğini ve sadece bir dizi özel işletim sistemine sızabildiğini söyledi.

İran parlamentosu da dün Pazartesi günü, “İsrail” in düşmanca eylemleriyle yüzleşmek için ve Kudüs’te sanal bir büyükelçilik kurulması için bir yasa çıkardı.

Milletvekilleri, parlamentonun açık oturumunda “Siyonist rejimin düşmanlıklarına karşı yasa” nın tüm hükümleri üzerinde anlaştılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir