SuriyeTüm Haberler

Büyük Şeytan ABD’den Suriye’de Kışkırtıcı Eylem!: Haseke’ye 70 Tır Silah ve Mühimmat Gönderildi

İşgalci ABD güçlerinin Suriye’nin Kamışlı bölgesindeki askeri üssüne silah ve mühimmat yüklü 70 kamyon gönderdiği bildirildi.

Mehr haber ajansının bugün bildirdiğine göre Suriye İnsan hakları izleme örgütü olarak bilinen grup, yayınladığı raporda işgalci ABD güçlerine bağlı silah ve mühimmat yüklü 70 kamyonun Suriye ve Irak sınırındaki Elvelid güzergahından geçerek, Suriye’nin Kuzey Doğusunda yer alan Kamışlı’da Amerika’nın yasa dışı üslerine giriş yaptığını duyurdu.

Amerika dün Pazartesi de, silah ve mühimmat dolu 30 kamyon ve tankeri Irak’tan Suriye’nin doğusundaki Haseke’ye göndermişti.

SANA haber ajansına göre,  sözkonusu tırlar Irak’ın el’Velid sınırından Suriye topraklarına giriş yaptı ve daha sonra Haseke eyaletinde yer alan Kamışlı kasabası etrafındaki  gayri meşru ABD üssüne gitti.

Amerika daha önce de Irak üzerinden Suriye’deki gayri meşru üslerine silah göndermişti.

Amerika ve müttefikleri sözde  terörist gruplarla mücadele bahanesiyle, Suriye hükümetinin izni olmaksızın Suriye’de faaliyetler yapıyor ve Suriye toprak bütünlüğü ve hakimiyetini çiğniyorlar.

Amerika ve müttefiklerinin  Suriye’de gayri meşru varlığı Trump döneminde artış kaydederken Amerikalı yetkililerin  terör örgütleriyle mücadele bahanesiyle ileri sürdükleri gruplar da, bizzat ABD’li yetkililerin itiraflarına göre Amerika tarafından oluşturuldu.

Amerika ve müttefikleri sözkonusu terör örgütlerine bu zamana kadar milyarlarca dolarlık silah ve teçhizat ve mali yardımda bulunmuştur. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir