İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’da Bakır Üretimi Yıllık 400 Bin Tona Yükseldi

İran Milli Bakır Sanayi Şirketi genel müdürü Erdeşir Said Muhammedi, İran’ın yıllık bakır üretiminin 400 bin tona yükseldiğini söyledi.

Muhammedi, Kerman eyaletinde  İran’ın bakır sanayiyle ilgili bazı projelerinin  açılış merasiminde yaptığı konuşmada, İran’ın yakın bir tarihte dünyada bakır ihraç eden en büyük ülke konumuna geleceğini söyledi.

İranlı yetkili, gelecek 4 yıl içinde bu rakamın 550 bin tona yükseleceğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani de, sözkonusu projelerin açılış merasimine video konferansı kanalıyla katılırken yaptığı açıklamada, İran’ın bu tür projeleri hayata geçirerek Amerika’nın zorba yaptırımlarını etkisiz hale getireceğini söyledi.

Bu arada İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani de, İran’ın ambargolara rağmen çözemeyeceği sorunu olmadığını belirterek, geçen sene içinde (21 Mart 2019-21 Mart 2020) 470 milyon ton maden istihsal edildiğini söyledi.

Rahmani, Kerman ilinin Hatunabad tesisinde açılışı yapılan yeni 3 proje töreninde yaptığı konuşmada, geçen haftalarda açılışı yapılan büyük Alüminyum projeleri sonrası dün de  bakır projelerinin açılışının yapıldığını söyledi.

Yapılan planlamalara göre bu sene maden projelerinde yenileme, teçhiz ve küçük madenlerin faaliyete geçmesini sağlamak olduğunu ifade eden Rahmani, bu seneki önceliklerinden birinin yeni madenlerin keşfi olduğunu söyledi.

Geçen sene bulunan yeni maden kapasitelerin bugüne kadar bulunan tüm madenlerin kapasitesi kadar olduğunu ifade eden Rahmani, İran’da 68 çeşit maden bulunduğunu ve İran’ın bu hususta dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir