Tüm Haberler

ABD Terör Ordusunun Biyolojik Saldırı Planları

4 Ekim 2018 tarihinde İngiliz The Sun ve yine Independent gazeteleri yayımladıkları raporlarında ABD terör ordusunun biyolojik ve virüs savaşlarından söz ederek, Pentagon’un haşerelerden bir nevi yeni biyolojik silah şeklinde yararlanması ve böylece hastalıklara yol açan virüslerin yayılmasına sebebiyet vermesi yönündeki kaygıların arttığını duyurdu.

Amerika’nın askeri kurumlarından olan ileri teknoloji savunma projeleri ajansı DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) o tarihlerde görecede insanların gıda stoklarını karşılamak üzere çekirge, beyaz sinek ve diğer bazı haşerelerden “Haşere müttefikleri” adlı bir projede yararlanmaya başladığı belirtildi.

Bu projenin amacı, bitkileri etkileyen kuraklık, afet türleri ve yine bitkileri tehlikeli virüslere karşı dirençli hale getirmek üzere biyo terörizmle mücadele etme şeklinde açıklandı.

Ancak The Journal Science dergisinde çıkan bir makalede bazı bilim adamları ve hukukçu çevreler haşerelerden bir silah şeklinde yararlanılması konusunda kaygılarını gündeme getirmeye başladı.

Makalenin yazarlarından bir olan Freiburg üniversitesi hukukçularından Felix Beck, Independent gazetesine yaptığı açıklamada şöyle dedi:

İleri teknoloji savunma projeleri ajansı DARPA’nın (Defense Advanced Research Projects Agency) projeleri askeri amaçlı projeler olduğundan, projenin çift amaçlı oluşu pek fazla dikkat çekmediğini fark ettik.

Nitekim bu raporlar yayımlandığı günlerde de Amerikalı yetkililer projenin sonuçlarından askeri alanda da yararlanmasına yönelik kaygıları reddettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir