İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Cevad Zarif: İran, Yaptırımları Delme Konusunda Çok Tecrübelidir

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ‘Yaptırımları atlatmanın zorluklarına rağmen Tahran bu yolda çok tecrübelidir’ dedi.


İRNA’nın haberine göre, Reuters’e konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin yaptırımları arttırmasının bir sonucu olarak İran’ın Nükleer Silahların Yaygınlaşmasını Önleme Antlaşması NPT’den çıkabileceğini dile getirdi.


İran’ın birçok seçeneği olduğunu ifade eden Zarif, yaptırımları atlatma sahasında İran kadar deneyimli bir başka ülke olmadığını ve bu deneyimlerine dayanarak, halk üzerindeki baskının en aza ineceğini umduklarını söyledi.


İran devletinin halka dayanarak, baskıları atlatmayı başardığının altını çizen Zarif, İran halkının ABD’nin baskılarına direnerek, İslam Cumhuriyetini desteklemeye devam etiğini belirtti.


Zarif, Amerika ile müzakere konusuna da temasla, ‘müzakereler ilk başlarda sonuç verdi ama sonuçta Amerikalılar güvenilir müzakereci olmadıklarını gösterdiği’ dedi.


İran dışişleri bakanı, İran halkı ve devletinin, petrole olan bağlılığı azaltarak, petrol dışı gelirleri arttırmak suretiyle, iç üretim ve petrol dışı ürünlerin ihracatıyla, ABD yaptırımlarıyla mücadele edebileceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir