AvrupaDünyaTüm Haberler

Abdullahiyan: Bazı Avrupa Ülkeleri, Tam Bir ABD İşgüzarı

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, UAEK yönetim kurulunun İran karşıtı kararname onaylamasına işaretle, bazı Avrupa ülkeleri Amerika’nın baş işgüzarı olduğunu belirtti.

Cumartesi günü UAEK yönetim kurulunun İran karşıtı kararname onaylaması hakkında açıklama yapan İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, İngiltere, Fransa ve Almanya, Amerika’nın tek yanlı yaptırımları ve Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesi karşısında hiç bir etkili rol ifa edemedikleri ve sırf boş laflar etmekle yetindikleri için İran milletinden özür dilemeleri gerektiğini belirtti.

Emir Abdullahian, AB troykasının UAEK yönetim kurulu oturumunda İran karşıtı hareketleri bir kez daha sonuçta Avrupa ile Amerika birbirinden farksız olduğunu ortaya koyduğunu, zira bazı Avrupa ülkeleri Amerika’nın baş işgüzarı olduklarını vurguladı.

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Emir Abdullahian, Tahran yönetimi Avrupa’dan Amerika’nın aşağılayıcı davranışına karşı daha yapıcı bir tavır sergilemesini beklediğini ifade etti.

UAEK yönetim kurulu Çin ve Rusya başta olmak üzere bazı üye ülkelerin muhalefetine rağmen AB troykasının hazırladığı İran karşıtı kararname taslağını onayladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir