Batı AsyaIrakLübnanSuriyeTüm HaberlerYemen

Suriye, Irak ve Yemen’den Lübnan’a Dayanışma Mesajı

Suriye, Irak ve Yemen yetkilileri Beyrut’ta yaşanan korkunç patlama olayı ardından yayımladıkları mesajlarda Lübnan milleti ve devletine taziyelerini iletti.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Çarşamba günü Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun’a gönderdiği mesajda, Beyrut’ta yaşanan patlama olayı dolayısıyla taziyelerini sundu. Esad, Beyrut limanında yaşanan ve çok sayıda ölü ve yaralı geride bırakan patlama olayından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını kaydetti.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih de Lübnanlı mevkidaşı Aun’u telefondan arayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi de yayımladığı mesajda Lübnan milleti ve devleti ile dayanışmalarını belirterek, şimdiki zorlu şartlarda Lübnan’ın yanında yer aldıklarını kaydetti.

Irak’ın Milli Hikmet Hareketi Başkanı Ammar Hekim ve Sadr Hareketi Başkanı Muktada Sadr da Beyrut’ta yaşanan patlamadan dolayı taziye mesajlarını ileten ve uluslararası camiadan bu musibette Lübnan’ın yanında yer almalarını isteyen diğer bazı Iraklı politikacılardı.

Yemen’in siyasi yüksek konseyi üyesi Muhammed Ali Husi de Beyrut patlamasına gösterdiği tepkide olaydan duydukları üzüntüyü belirterek, Lübnan’a yardımda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

Salı günü akşam saatlerinde Beyrut limanında korkunç bir patlama yaşandı. Lübnan Gümrük Kurumu Başkanı patlama limanda bulunan nitrat deposunda yaşandığını açıkladı.

Patlama olayında şimdiye kadar 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 bin kişi de yaralandığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir