Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Devrim Muhafızları’nın yeni radar sistemi, İran’ın savunma ve saldırı gücünde önemli bir role sahip

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Genel Komutanı, “Kadir” radar sistemini İran’ın savunma ve saldırı gücünde önemli bir role sahip ve bu alanda büyük başarılar elde eden bir sistem olarak nitelendirdi.

İRNA’ya göre, İran’daki Hatem’ül Enbiya  Hava Savunma Üssü Komutanı ve Ordu Başkomutanı Tümgeneral Seyyid Abdul Rahim Musevi, Kadir radar sistemini ülkenin Yezd eyaletindeki hava savunma  radar sistemlerine katılması merasimi kulisinde yaptığı açıklamada, bu tür radarlar hava savunmasının güçlendirilmesi ve İran’ın hava sahasının tüm bölümlerinin kontrolü üzerinde gücünün artmasına vesile olacağını söyledi.

General Musevi, yaklaşık 20 yıl önce İran’ın birçok radar sisteminin tek bir parçanın eksikliğinden dolayı başarısız olduğunu belirterek, bugün genç İranlıların gelişmiş radarlar inşa etme kabiliyetine sahip olduğunu ekledi.

Törenin oturum aralarında İslam Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade de, bu gücün radarlarının İran ordusunun radarlarıyla örtüşmesinin İslam Cumhuriyeti’nin en büyük askeri başarılarından biri olduğunu belirterek, ”20 ülke radar yapabilirse İslami İran ilk 10 ülke arasında yer almaktadır.” dedi.

Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri’nin bilimsel ve yürütme kapasitesine atıfta bulunan General Hacizade, önümüzdeki üç ay içinde Çabehar’da  (güneydoğu İran) yeni bir radar sisteminin kurulacağını  kaydetti.

İslam Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri tarafından inşa edilen iki “Kadir” radar sistemi dün (Salı) İran’ın radar savunma sistemine katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir