İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

General Abdurrahim Musevi: İran’a Yönelik Herhangi Bir Saldırıda, Ülkeyi Savunmakla Beraber Düşmana da Taarruz Edeceğiz

İran Ordusu Genel Komutanı Tuğgeneral Musevi, “İran ve halkımızı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. İşgalcilerin saldırı yaptığı takdirde onlara ağır darbe vuracağız.” dedi.

İran Ordusu Genel Komutanı Tuğgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, Tebriz’de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi.

Tuğgeneral Musevi, “Günümüzdeki bölgesel ve uluslararası koşullar daha fazla hazırlıklı olmamızı gerektiriyor. Ulusal ve askeri alanında hazırlıklı olma düşmanların çirkin planlarını suya düşebilir.” dedi.

İran’ın herhangi bir savaşı başlatan taraf olmadığını belirten İran Ordusu Genel Komutanı, İran Silahlı Kuvvetlerinin düşmanların saldırı yapmaları takdirde sadece savunmaya yetinmeyip aynı zamanda onlara ağır darbe vuracağını duyurdu.

General Musevi, İran İslam Cumhuriyeti hiç bir zaman hiç bir savaşı başlatan taraf olmadığını, fakat İSK’nın gücü sırf savunma eksenli olmadığını, İran’a saldıranlar İSK’nın taarruz gücü ile karşılaşınca yaptıklarına pişman olacaklarını belirtti.

General Musevi, İSK saldırıya uğradığı durumda ilkin savunmaya geçeceğini, fakat daha sonra karşı atağa geçtiğinde düşmanı pişman edeceğini vurguladı.

İran kutsal savunma yıllarında ülkülerini nasıl savunduğunu tüm dünyaya ispat ettiğini belirten General Musevi, bugün o günlere nazaran çok daha güçlü konumda olduklarını ifade etti.

İran’ın Kutsal Savunma Dönemi’ndeki (8 yıllık İran-Irak savaşı) direnişine atıfta bulunan Tuğgenerel Musevi ” Bugün de ülke ile milletimizi savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir