Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

FOTO – İran’ın yerli hava savunma sistemleri tatbikat semalarında adeta kükredi!

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Hava Kuvvetlerinin yerli hava savunma sistemi “Mersad” ve İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu hava-uzay kuvvetlerinin “Tabes” hava savunma sistemi Velayet Seması Savunucuları-99 hava savunma odaklı tatbikatında kullanıldı ve bu çerçevede tatbikatta belirlenen farazi hasım hedefler vuruldu.

Velayet Seması Savunucuları-99 hava savunma odaklı ortak tatbikatı İran ordusu ve devrim muhafızları kuvvetleri arasında  İran İslam Cumhuriyeti ordusu hava savunma karargahının operasyon kontrolü ve yönlendirmesi sayesinde Çarşamba gününden itibaren başladı. 

Tatbikatın ilk aşamasında  düşmanın insansız hava araçlarının keşif uçakları ile bulunmasının ardından güncelleştirilmiş yerli hava savunma sistemleri “Mersad” ve “Tabes” ile vuruldu. 

“Tabes” hava savunma sistemi (eski versiyon)

“Mersad” hava savunma sistemi (eski versiyon)

“Tabes” hava savunma sistemi (yeni versiyon)

“Mersad” hava savunma sistemi (yeni versiyon)

Bu tür operasyonlar ve  bu çerçevede hava savunma sistemlerinin hızlı bir şekilde yer değiştirebilme kabiliyeti  de değerlendirildi.  Bu alanda da başarılı performans çizildi. 

Daha önce de bu ortak tatbikatın  komutanı  Tuğgeneral Kâdir Rahimzade  türlü keşif ve iz süren, bombardıman ve İHA uçağının uçuş yapmalarına değinerek şöyle demişti:”   Bu tatbikatta  ilk kez  yüzde yüz bir şekilde  tamamen yerli silahlar ve teçhizatlar kullanılacaktır. Bu çerçevede  yeni hava savunma taktikleri doğrultusunda gerçek denemeler yapılacaktır. “

tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat
tatbikat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir