Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Devrim Muhafızları’ndan Macron’un küstah açıklamalarına kınama

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Hz. Muhammed’e hakareti desteklemesini şiddetle kınayarak, ‘Emperyalizm ve Siyonizm elebaşları, kriz pençesinde boğuşan insanlık dışı Batı’yı kendilerinin ortaya çıkardığı bataklıktan kurtulamaz ve kuşkusuz yakında Fransız malların boykotu ve protestolarla İslam ümmetinden uygun yanıtı bulacaklar’ ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Hz. Muhammed’e hakareti desteklemesini kınayan Devrim Muhafızları, yayınladığı bildiride, ‘Charli Hebdo’nun Hz. Muhammed’e yönelik utanmaz karikatürlerini yeniden yayınlaması ve Fransa Cumhurbaşkanı’nın bunu desteklemesi ile yeni boyuta taşınan İslamofobi senaryosu, Batı’da ve özellikle ifade özgürlüğünü savunan Avrupa’da büyük çelişkiler içermektedir’ ifadesi yer aldı.

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

‘Macron’un İslamofobi’yi kışkırtması ve İslamcıların Fransa Anayasası’nı değiştirmeye çalıştığı yönündeki yalanlar, İslam Peygamberi’nin imajını zedelemeyeceği gibi, İslam karşıtlarının karanlık dosyalarına yeni bir leke sürecek.

Emperyalizm ve Siyonizm elebaşları, kriz pençesinde boğuşan insanlık dışı Batı’yı kendilerinin ortaya çıkardığı bataklıktan kurtulamaz ve kuşkusuz yakında Fransız malların boykotu ve protestolarla İslam ümmetinden uygun yanıtı bulacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir