Batı AsyaDünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hüccet-ül İslam Şehriyari İslami Vahdet Konferansı’nda konuştu: İslam Ümmeti’nin vahdeti bir taktik değil, stratejidir

Dünya İslami Mezhepler Takrip Kurumu Genel Sekreteri Hüccet-ül İslam Şehriyari, 34. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bize göre, İslam Ümmetinin birliği bir taktik değil, Kur’an-ı Kerim’in bizler için gösterge olarak belirlediği bir stratejidir” dedi.

Hüccet-ül İslam Hamid Şehriyari burada yaptığı konuşmada, “İslam dünyası hızlı ve karmaşık değişikliklerle karşı karşıya ve her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyaç duyuyor. Bize göre, İslam Ümmetinin birliği bir taktik değil, Kur’an-ı Kerim’in bizler için gösterge olarak belirlediği bir stratejidir” dedi.

Şehriyari sözlerini şöyle sürdürdü:

“İslam dünyasının düşmanları ve onların müttefik istihbarat servislerinin yanı sıra ABD ve Siyonist Rejim’in başını çektiği küresel emperyalist savaş, çatışma, terör yaratarak İslam dünyasında ihtilaf çıkarmaya çalışıyor. En son da bazı ülkelerin işgalci Siyonist Rejim ile ilişkilerini normalleştirmeye çalıştığını gördük.”

Galibaf: Bazı İslam ülkelerinin yöneticileri Müslümanlar arasında ihtilaf çıkarıyorlar

İran Meclisi Başkanı Galibaf, 34. Uluslararası İslami Birlik Konferansı münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Bazı İslam ülkelerinin yöneticileri İslam dünyasının birliğine sırtını dönüp Siyonist Rejim’le ilişkileri normalleştirerek İslam ümmeti arasında ihtilaf çıkarıyorlar” dedi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, bugün 34.Uluslararası İslami Birlik Konferansı münasebetiyle yayınladığı videolu mesajda, Filistin meselesini İslam dünyasının birinci mesele olduğunu belirterek, “Günümüzde İslam dünyasının bir köşesinde İslam ümmetini ve Müslümanların birliğini hedef alan çabalara tanık olmaktayız. Ne yazık ki bazı İslam ülkelerinin yöneticileri İslam dünyasının birliğine sırtını dönüp sahte, terörist ve gaspçı Siyonist Rejim’le ilişkileri normalleştirerek İslam ümmeti arasında ihtilaf çıkarıyorlar” dedi.

Galibaf, günümüzde savaş, güvensizlik, çatışma ve bölünme yerine Müslümanların her zamankinden daha fazla barış, huzur, güvenlik, refah, işbirliği, yakınlaşma ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Sözlerinin diğer bölümünde tüm dünyanın koronavirüs salgınıyla pençeleştiğini belirten Muhammed Bakır Galibaf, “Hepimiz, koronavirüs krizinin sadece bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda sosyal, ekonomik, politik ve kültürel sonuçları olan ve ülkeler için birçok zorluk çıkaran bir kriz olduğunu iyi biliyoruz. Müslümanların bu salgınla mücadele için dayanışma içinde olmaları gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Galibaf, “Beyaz Saray ilaç sektörüne uyguladığı ambargolarla, kolektif kriz zamanlarında bile, diğer ülkelerin sorunları ne olursa olsun kendi çıkarlarını önemsediğini pratik olarak kanıtladı” şeklinde konuştu.

İslami Vahdet Konferansı’nın önde gelen katılımcıları:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir