Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı: İran’ın hava sahası güvenliği kırmızı çizgimizdir!

İran Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı General Alirıza Sabahiferd, kuzeybatı sınırlarını ziyareti sırasında, İran hava sahası hava savunmanın kırmızı çizgisi olduğunu vurguladı.

Çarşamba günü ülkenin kuzeybatısında sınır bölgesinde konuşlandırılan hava savunma sistemini ziyaret eden General Sabahifard, kuzeybatı sınırlarında bulunan hava savunma üsleri, ülke geneline konuşlandırılan 3700 hava savunma üssü gibi 7/24 bölgede her türlü hareketliliği titizlikle rasat ettiğini belirtti.

General Sabahifard İslami İran hava sahası hava savunmanın kırmızı çizgisi olduğunu, ülkenin hiç bir noktasında bu sahaya tecavüz edilmesine müsaade etmeyeceklerini, bunu yapmaya kalkışanlar hava savunmanın güçlü tepkisi ile karşılaşacağını vurguladı.

Hava savunma sistemi Aslanduz ilçesinin en uygun noktasına yerleştirildiğini kaydeden General Sabahifard, düşmanlara hiç bir zaman İran İslam Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelmeye kalkışmamalarını tavsiye ettiğini kaydetti.

İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinin Hüdaaferin ilçesi Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasında devam eden Karabağ savaşının yaşandığı bölge ile 135 km ortak sınırı bulunuyor. Bu bölgede başlayan son çatışmaların sırasında şimdiye kadar bu ilçeye onlarca roket ve havan topu mermisi isabet etti.

İranlı yetkililer şimdiye dek bir kaç kez çatışma taraflarını bu konuda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir