DünyaTüm Haberler

Amerikalı yetkililer Trump ve Pompeo’nun iddialarını ‘kuruntu’ olarak nitelendirdiler

Amerikalı bazı yetkililer Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun iktidarın Trump’ın ikinci hükümetine devredilmesi yönündeki açıklamalarına gösterdikleri tepkide, bu sözlerden şok olduklarını belirterek, Pompeo’nun sözlerini kuruntu nitelediler.

Muhabirimizin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda bazı yetkililer Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun iktidarın Trump’ın ikinci hükümetine devredilmesi yönündeki açıklamalarından şok olduklarını belirttiler.

Bu yüzden Barack Obama döneminde beyaz saray milli güvenlik danışmanı yardımcısı Ben Rodez, Pompeo’nun sözlerine twitter hesabında gösterdiği tepkide şöyle dedi:

Eğer bu sözler bir başka ülkenin seçimlerinde kaybeden parti yetkilileri tarafından gündeme gelseydi, ABD Dışişleri Bakanlığı hemen bir bildiri yayımlayarak bu sözleri kınardı.

Amerikalı demokrat senatör Chris Mohphy de Pompeo’nun sözlerini demokrasiyi sui istifade etme işareti niteleyerek, Donald Trump ve senatodaki cumhuriyetçi arkadaşlarının söz ve devranışları ulusalcılıkla bağdaşmadığını belirtti.

Morphy ayrıca Donald Trump’ın 2020 başkanlık seçimlerine hile karıştığı yönündeki iddialarını reddederek, Trump’ı kuruntulara kapılan biri niteledi. Morphy, oylarda hiç bir hile söz konusu olmadığını, bu seçimleri Trump kaybettiğini vurguladı.

Beyaz sarayda bir kuruntu salgını yaşandığını kaydeden Morphy, gerçekte cumhuriyetçi parti başkanlık seçimlerinden sonra bu kuruntudan etkilendiğini, bu durum Amerika için gerçek bir tehlike sayıldığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir