Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Meclis Başkanı: Amerika’nın çöküş süreci hızlandı

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Amerika’da başkanlık seçimleriyle ilgili olaylar, bu ülkenin heybetini yıktığı gibi, çöküş sürecini de hızlandırdığını açıkladı.

Pazar günü Amerika başkanlık seçimlerinden sonra yaşanan hadiseleri değerlendiren İslami Şura Meclisi Başkanı Galibaf, bu olaylarda Amerika’nın yapısal, sosyal, siyasal ve iktisadi sorunları yalın bir şekilde dünya kamuoyuna gösterdiğini, bugünkü gerçek görüntü, Amerika’nın çöküş sürecini de dünya mustazaflarının gözleri önüne serdiğini belirtti.

Amerika’da başkanın değişmesi bu rejimin İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı politikalarını asla etkilemeyeceğini belirten Galibaf, İran açısından Joe Biden’in sadece pratik adımları önemli olduğunu ve petrol satışı, bankacılık faaliyetleri, İran’ın dünya ile ticareti normal hale gelmesi ile belli olacağını vurguladı.

İslami Şura Meclisi Başkanı Galibaf ayrıca nükleer meseleye temas ederek, İran İslam Cumhuriyeti UAEK’nun art arda raporlarına göre nükleer anlaşmadaki tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini, eğer Biden gerçekten Bercam nükleer anlaşmasına inanıyorsa, kayıtsız şartsız yerine getirmedikleri yükümlülüklerini yerine getirmesi ve İran milletine verdikleri hasarları telafi etmesi gerektiğini ifade etti.

İran İslam Cumhuriyeti Amerika’ya hakim olan fasık yönetimi Washington’un aldığı yanlış kararlardan sorumlu bildiğinin altını çizen Galibaf, şehit General Kasım Süleymani ve şehit Ebu Mehdi Mühendis’in akan kanının bedeli, Amerikalı terörist askerlerin bölgeden ihraç edilmeleri olacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir