Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran ile Irak’tan ortak helikopter üretimi için hazırlık

İran İslam Cumhuriyeti ordusu kara havacılığı kuvvetleri komutanı Tahran’ın Bağdat ile ortak üretim helikopter yapmaya hazır olduğunu belirtti.

İRNA Haber Ajansının verdiği habere göre   İran İslam Cumhuriyeti  kara havacılığı kuvvetleri  komutanı  Tuğgeneral  Yusuf Kurbani  Pazar günü  Irak kara havacılığı kuvvetleri komutanı  Semir Zeki Hüseyin ile görüşmesinde  şehitler,  Korgeneral Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis’i de saygıyla anarak,  İran ordusu kara havacılığı kuvvetlerinin birçok stratejik kabiliyetleri sayesinde   iki taraflı  işbirlikleri  arttırabileceğini söyledi.

Tuğgeneral Kurbani  ayrıca  İran ordusu kara havacılığı kuvvetlerinin  anlaşmaya varılan sınır bölgelerinde  Irak ile ortak tatbikat düzenlemeye hazır olduğunu da belirtip   İran kara havacılık kuvvetlerinin  zor koşullarda  ve sarp bölgelerde yaşayan insanlara arama kurtarma hizmetleri vermeye de  hazır olduğunu açıkladı. 

Cumartesi günü Irak’tan üst düzey askeri bir heyet, İranlı makamlar ile savunma ve askeri işbirlikleri ve ilişkileri arttırma ve geliştirme çerçevesinde görüşmeler yapmak için Tahran’a geldi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir