Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ayetullah Gülpayegani’den Avusturyalı yetkiliye teşekkür

İranlı büyük alim Ayetullah Lütfullah Safi Gülpayegani, Avusturya anayasa mahkemesi Başkanı Christoph Grabenwarter’a bu ülkede ilkokullarda başörtüsü yasağını kaldırdığı için teşekkür etti.

Avusturya anayasa mahkemesi Başkanı Christoph Grabenwarter’a bir mektup yazan İranlı büyük alim Ayetullah Gülpaygani şu ifadeleri kullandı:

Yüce Allah’ın tüm insanlara hangi renkten, dilden, kültürden ve coğrafyadan olursa olsun, emanet ettiği insani zati şeref her daim sultacı düzenlerin saldırısına ve tahribatına hedef olmuştur. Ancak her toplumda insanların haklarını korumak ve adaleti yerine getirmekle yükümlü olan seçkin insanlar ve yargı kurumları, hükümetleri kontrol etmekte en büyük rolü ifa etmektedir. Onlar adaletsizliğin ve milletlere ve kültürlere ve dini inançlara karşı zulmün devam etmesi önünde caydırıcı rol ifa etmektedir.

Ayetullah Gülpaygani, Avusturya anayasa mahkemesi Başkanı Grabenwarter’a, bu ülkede yaşayan Müslümanların hakkında şerefli va adil tutumu için teşekkür ederek şöyle ekledi:

Avusturya anayasa mahkemesinin haklı ve şayeste bir kararla Müslümanların İslami hicaba uymak gibi kesin hakkına yönelik zalimane kararı iptal etmesi, dünya Müslümanlarını ve tüm İbrahimi dinlerin mensuplarını sevindirmiştir.

Avusturya anayasa mahkemesi Başkanı Christoph Grabenwarter geçenlerde Avusturya’nın ilkokullarında başörtüsü yasağını bu ülkenin anayasasına aykırı bularak yasayı iptal etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir