DünyaFilistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Savunma Bakanlığı: Dünya, Kudüs’ün kurtuluşuna şahit olacak!

İslami İran Savunma Bakanlığı dünya Kudüs günü dolayısıyla yayımladığı bildiride, dünya yakın gelecekte Kudüs’ün kurtuluş kutlamalarına şahit olacağını vurguladı.

Dünya Kudüs günü dolayısıyla bir bildiri yayımlayan Savunma Bakanlığı, bu gün İslam dünyasının küresel istikbar ve gaspçı siyonizme karşı gücünü sergilemek için büyük fırsat olduğunu, dünya yakın gelecekte Kudüs’ün kurtuluş kutlamalarına şahit olacağını vurguladı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

İran İslam inkılabının büyük önderi İmam Humeyni -ks- hikmetli tedbiri ve mazlum Filistin milletinin ülküsünü yaşatmak ve siyonist rejim İsrail’in işgalciliğini kınamak üzere mübarek Ramazan ayının son Cuma gününü dünya Kudüs günü olarak ilan etti; bu günde İslam dünyası tek yürek, gayri meşru İsrail rejimine karşı ayaklanıyor ve Kudüs’ün kurtuluşunu haykırıyor. Filistin ülküsü asla eskimemiş, Kudüs’ü işgal eden gayri meşru rejimin ömrü sonuna yaklaşmıştır.

Bildiride şu vurgu yapılmakta:

Dünya Kudüs gününde sadece İslami İran Filistin ve Kudüs ülküsüne İslam dünyasının birinci meselesi olarak destek vermiyor; aynı zamanda tüm İslam dünyası ve hür ve adalet isteyen milletler de bu günde siyonist rejimle mücadeleye ve bu rejime karşı direnişe vurgu yapıyor.

Bildiride ayrıca, bazı bölge ülkelerinin cani İsrail rejimi ile açıkça dostluk kurması ve ilişkilerini normalleştirmesi Filistin ülküsüne ihanet olduğu, fakat bu tür hain hareketler Filistin ülküsünü ve kurtuluşunu asla unutturmayacağı vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir