FilistinLübnanTüm Haberler

Seyyid Hasan Nasrullah: Kudüs’ün kurtuluşu her zamankinden daha yakın!

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Direniş güçlerinin kutsal Kudüs davasına karşı görevlerini yerine getirmeye kararlı olduklarını belirterek, “Kudüs’ün kurtuluşu her zamankinden daha yakın” dedi.

Cuma günü bütün İslam dünyasında anılacak Uluslararası Kudüs Günü münasebetiyle bir konuşma yapan Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İran  İslam Devrimi’nin kurucusu Rahmetli İmam Humeyni tarafından ilan edilen Kudüs Günü’nün İslam dünyası için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Nasrullah, Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların ve Direniş güçlerinin kutsal Kudüs davasına karşı görevlerini yerine getirmeye kararlı olduklarını belirterek, “Kudüs’ün kurtuluşu her zamankinden daha yakın” dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle el Mayadin TV’de konuştu ve “Filistin davasına karşı tutumumuzu dürüstçe ve cesaretle haykırmalıyız” dedi.

Seyyid Hasan Nasrallah şu ifadelerde bulundu: ‘Birçok gelişme herkese büyük bir sorumluluk hissettirdi ve bugün genç Filistinlilerin ayağa kalktığını ve Filistin halkının Filistin ve direniş konusunda kararlı duruşlarını ilan ettiğini görüyoruz.

Bazıları Filistinlilerin davalarından ve topraklarından vazgeçtiğini söylüyorlar. Bu onlara iftiradır. Son olaylar, Filistin halkının haklarına bağlı olduğunu ve haklarından vazgeçmediğini açıkça gösterdi ve bu da İslam Ümmetinin onlara yardım etme sorumluluğunu ağırlaştırmaktadır.’

Hizbullah Genel Sekreteri, Nablus’un güneyindeki son operasyona ve üç Siyonist askerin yaralanmasına neden olan Siyonist militanlara ateş açılmasına değindi ve şunları söyledi: ‘Bu operasyon Filistin halkının hakları konusundaki ısrarını gösteriyor ve genç nesil Filistinliler her durumda fedakârlık yapmaya ve kesin zafer kazanmaya hazırlar.

Bölgede Trump ve uşaklarının döneminin sona ermesi ve Yüzyılın Anlaşması planının çöküşü, bölgedeki önemli gelişmeler arasındadır ve son olaylar direniş ekseninin önündeki fırsatları artırmıştır. Bölgedeki yeni durum ve düşmanların yenilip çıkmaza girmesi, Kudüs’ün kurtuluşunun yakın olduğunu hissetmemizi sağlayan etkenlerdir.

Direniş ekseni her zaman Filistin halkının ve Filistin davasının yanında yer almıştır, öte yandan Siyonist rejimdeki derin iç krizler olumlu unsurlardır ve sorumluluğumuzu ağırlaştırmaktadır.

Bugün uzlaşmanın etkisini görüyoruz. Uzlaşmacı ülkeler Siyonist rejimle tek bir gün bile çatışma içinde olmadıkları için onların mücadele yolundan ayrılmaları konuya etki etmeyecektir.

Direniş ekseni dayanışmasını artırmalı, sahada daha var olmalı ve gücünü artırmalıdır, çünkü bölgede geleceği direniş ekseni inşa edecektir.’

Seyyid Hasan Nasrallah Siyonist rejime hitaben şunları söyledi: ‘Dini ve ideolojik geçmişinizden bu rejimin geleceği olmadığını ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu biliyorsunuz. İsraillilere bu savaşta çabalarını ve gençliklerini boşa harcadıklarını, onları yok ettiklerini ve kanlarını boşa harcadıklarını söylüyoruz.’

Hizbullah Genel Sekreteri daha sonra Şehit Kasım Süleymani’ye değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Adı, siması, ruhu, düşüncesi ve stratejisi baki kalacak olan Şehit General Kasım Süleymani’nin yüce ruhunu selamlıyorum. Onun sahadaki varlığı ve nefesleri bütün gücüyle direniş ekseninin tüm meydanlarında devam etmekte ve yayılmaktadır.’

Seyyid Hasan Nasrallah konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘Filistin halkının savaş meydanlarındaki varlığı, sorumluluklarının farkına varması ve bütün imkanları ve güçleriyle Filistin halkının yanında durmaları için tüm Arap ve Müslüman halka ve dünyadaki her özgür insana büyük bir ilahi hüccettir.

Kudüs Günü’nde koronavirüs tehlikesine rağmen, önlemlerle aykırı olmayacak her şekilde duruşumuzu ve tutumumuzu haykırmalıyız.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir