FilistinTüm Haberler

Siyonist işgal güçleri Batı Şeria’da 16 yaşındaki Filistinli bir genci şehid etti

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Odala beldesinde çıkan çatışmalarda İsrail güçleri, 16 yaşındaki Filistinli bir çocuğu şehit etti.

Filistin Kızılayı tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Said Yusuf Avde isimli Filistinli bir çocuğun işgal güçlerince gerçek mermilerle omzundan vurularak şehit edildiği ve naaşının teslim alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, ez-Zuhr bölgesinde Filistinli bir gencin de işgal güçleri tarafından yaralandığı ve tedavi edilmek üzere Nablus’taki Rafidia Hastanesi’ne nakledildiği ifade edildi.

Filistinli yerel kaynaklarda yer alan bilgilere göre, işgal ettiği topraklarda her gün yeni skandallara imza atan İsrail güvenlik güçleri, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentine bağlı Odala beldesine baskın gerçekleştirdi. 

Kaynaklarda, işgal güçlerinin gayrimeşru baskınına karşılık veren Filistinlilere, göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermilerle müdahale edildiği aktarıldı.

Görgü tanıkları, İsrail güvenlik güçlerinin, söz konusu beldenin girişine konuşlandığı ve bölge sakinlerinin hareket etmesini engellediğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Nablus yakınlarındaki Za’tera askeri kontrol noktası çevresinde Yahudi yerleşimcilere düzenlenen silahlı direniş eyleminin failini bulmak için seferber olan İsrail ordusu, Batı Şeria’daki baskın ve tutuklamalarını artırdı. 

Filistinli direnişçilerin, 2 Mayıs’ta Nablus’un güneyindeki Za’tera kontrol noktasına düzenlediği silahlı saldırıda üç Yahudi yerleşimci yaralandı.

Yapılan saldırıdan memnuniyet duyan Filistinli bazı gruplar, bu girişimi, işgalci İsrail’in ve Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria ve Kudüs’te işlediği suçlara karşı doğal bir tepki olarak değerlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir