FilistinTüm Haberler

İşgal altındaki Filistin toprakları, Siyonistlerin kışkırtıcı eylemleri sonucu patlamaya hazır bir bomba gibi!

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgal rejiminin liderlerini ve siyonist yahudi cemaatlerini Pesah Bayramı olarak isimlendirilen yahudi bayramında Mescidi Aksa’nın alanı içinde ayin düzenleme ve kurban kesme planlarını gerçekleştirmeye kalkışmamaları konusunda uyardı.

Hamas, Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan basın açıklamasında böyle bir şeyin çok tehlikeli bir gerginliğe yol açacağı ve bütün kırmızı çizgilerin aşılması anlamına geleceği uyarısında bulunarak, böyle bir şeyin bu mübarek ayda tüm Filistin halkının ve Müslüman ümmetin inançlarına ve duygularına doğrudan saldırı anlamına geleceğini vurguladı. 

Hamas, Filistin halkının böyle bir şeye kesinlikle izin vermeyeceğini ve ne pahasına olursa olsun böyle bir aşırılık karşısında Mescidi Aksa’yı bütün gücüyle savunacağını dile getirdi. 

Bu arada Hamas, Filistin halkına yönelttiği çağrıda da Mescidi Aksa’yı savunmak ve orada nöbet tutmak için harekete geçmesini, gerekli hazırlıkları yapmaya başlamasını istedi.

Kendilerini Tapınak (Heykel) cemaatleri olarak isimlendiren fanatik ve ırkçı yahudi grupları, yahudilerin Pesah Bayramı’nın ilk günü olarak kabul edilen 15 Nisan Cuma günü Mescidi Aksa’ya baskınlar düzenlemeye, burada ayinler yapmaya ve kurbanlar kesmeye hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir