Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İstihbarat Bakanlığı ve Devrim Muhafızları İstihbaratı ortak bir bildiri yayımladı

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı ve Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Teşkilatı, Amerika rejiminin ülkedeki son kaos olaylarındaki müdahaleleri konusunda ortak bildiri yayımladı. 

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı ve Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Teşkilatı’nın cuma günü yayımladıkları bu ortak bildiride yabancı casusluk servislerinin hayata geçirdiği kaos olaylarının önemli bir bölümünün ve hazırlıklarının daha önce planlandığı ve ülkenin içindeki bazı gruplar ve ilgili ağlar aracılığıyla hayata geçirildiği vurgulandı. 

Bu bildiride şu ifadelere de yer verildi: “Kana susamış Amerika rejimi, son olaylarda acı verici bir olayı bahane haline getirerek ve araştırmaların sonucu ortaya çıkmadan harekete geçerek, rejimin makamlarının sözlerinde de görülen gizlenmeyen bir sevinç ve heyecanla daha önce planlamış bir projeyi başlattı. Müttefik casusluk servisleri ve gerici vekalet güçleri ile İran milletine karşı büyük bir cinayet işlemek, İran toprak bütünlüğüne tehdit oluşturmak ve yabancı baskıları arttırmak amacıyla uzun uzadıya bir projeyi hayata geçirmeye çalıştı.” 

Mahsa Amini’nin ölümünün asılsız hikayesini ilk kez yayınlayan gazeteci Nilofar Hamidi, Amerika Birleşik Devletleri (CIA) tarafından düzenlenen “Hibrit savaş” kurslarında eğitim gördü. (Ortak açıklamasının bir bölümünde)

Bu bildiride yabancı casusluk servislerinin  mevcut toplumsal sorunlardan yararlanmak suretiyle bu projeyi yürütmeye çalıştıkları vurgulandı. 

Bu bildiride ayrıca son bir yıl içerisindeki istihbari çalışmaları sonucu ve var olan belgelerden yola çıkarak, son kaos olaylarında ele geçirilen belgeler sonucu, Amerikan terörist rejiminin de bu durumda rol oynadığının kesin olmasının saptandığı vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir