Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti, düşmanın savunma kalkanlarını aşabilen yeni bir hipersonic füze geliştirdi!

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, Devrim Muhafızları tarafından hipersonik balistik füze geliştirildiğini bildirdi.

Tuğgeneral Hacizade, bu füzenin gelişmiş hava savunma kalkanlarına karşı koymak için tasarlandığını ifade etti.

Devrim Muhafızları Hava Uzay Güçleri Komutanı General Emir Ali Hacızade sözlerine şunları da ekledi: “Bu füze çok hızlı, atmosferde ve dışında manevra gücüne sahip”. 
General Hacızade sözlerine şöyle devam etti: “Bu yeni füze tüm füze savunma sistemlerini geçebilir, bence onlarca yıl sonra bile bu füzeye karşı bir teknoloji geliştirilemez. Bu füze düşmanın hava savunma sistemlerini de hedef alacak. Genel olarak füze alanında büyük bir sıçrama ve atılım sayılır.”

Bu yeni füzenin tüm füze kalkanı sistemlerini geçebilme kabiliyetini belirten Tuğgeneral Hacizade ayrıca bu füzenin düşmanın füzesavar sistemlerini hedef alma kabiliyetine sahip olduğunu açıkladı.

Tuğgeneral Hacizade, böyle bir silahın ortaya çıkmasının füze üretiminde büyük bir sıçrama anlamına geldiğini kaydetti.

İran Füze Programı Babası olarak bilinen Şehit Tahrani Mukaddem’in 11. şehadet yıldönümü töreninde gazetecilere konuşan General Hacızade, ”Yüksek hıza sahip bu füze hem uzayda ve dışında manevra yapabilir. Hiçbir hava savunma sistemine yakalanmayan bu füzeyi imha edebilecek teknoloji, onlarca yıl sonra bile bulunamayabilir” diye belirtti.

General Hacızade, ”Bu füze düşmanın hava savunma sistemlerini hedef alabiliyor ve bu başarı, büyük bir adım olarak nitelendirilmektedir” diye ekledi.

Şehit Tahrani Mukaddem 28 Ekim 1959 yılında Tahran’ın Serçeşme Mahallesi’nde doğdu. İran’ın füze gücünün kurucularından biri olan Şehit Hasan Tahran Mukaddem’e İran Füze Programı Babası lakabı verilmiştir.

Devrim Muhafızları Ordusu’nn kurulduğu sırada 21 yaşındayken Devrim Muhafızları Kuzey Bölgesindeki İstihbarat Birimi’nde çalışma başaladı. Saminüleimme Operasyonu sonrası cephe hattında ateş gücünün zayıflığını görünce Kasım 1983’te Devrim Muhafızları Karadan Karaya Komutanlık Sistemi’in oluşturup organize etme görevini üstlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir