Batı AsyaDünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Şehid Kasım Süleymani, İran coğrafyasıyla sınırlı bir figür değil, sınırları aşan bir figür

Korgeneral Kasım Süleymani’nin şehadetinin üçüncü yıldönümünün arifesinde, İran coğrafyasıyla sınırlı bir figür değil, sınırları aşan bir figür olan Şehid Süleymani’yi hatırlıyoruz.

Başlıca rolü, Amerikan-İsrail projesiyle tüm araçlarıyla yüzleşmekti, bu yüzden suikastının hem bölgesel hem de uluslararası düzeyde yankıları oldu. Tümgeneral Süleymani’nin öldürülmesi, Amerika’nın direniş eksenini zayıflatma hedeflerine ulaşmadı.

Daha ziyade, şehadeti, eksenin yetenekleri arttıkça, Süleymani okulu olarak bilinen şeyin kristalleşmesinde önemli bir rol oynadı. Şehit Hac Kasım Süleymani’nin sahip olduğu yüksek dürüstlük ve samimiyet seviyesi, onu İslam dünyasında kendisi gibi kahramanların varlığına özlem duyan hevesli gençler için bir model haline getirdi.

Batı Asya bölgesi, üç yıl önce dökülen Şahid Süleymani’nin saf kanının bir sonucu olarak ortaya çıkan bir nimet olan hac Kasım’ın şehit edilmesinin ardından direniş ekseni lehine büyük değişimlere tanık oldu. Herkes bu dünyayı bir şekilde terk edecek.

Bununla birlikte, Şehit Süleymani’nin bu dünyadan ayrılması, düşmanlara ve ona tanık olan herkese karşı argümanı tamamladı ve şehit olarak mirasını, Korgeneral ve Kudüs tugaylarının komutanı rolünden çok daha tehlikeli hale getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir