Tüm Haberler

Siyonist Netanyahu büyük bir çıkmazda: Konuşmasını iptal etti!

Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu için işgal topraklarında alan iyice daralmış bulunuyor, öyle ki Netanyahu, Tel-Aviv’deki konuşmasını iptal etmek zorunda kaldı.

Yediot Aharanot gazetesinde yer alan habere göre, korsan rejim İsrail Başbakanlık Ofisi yaptığı açıklamada, Tel-Aviv’de Yahudiler Federasyonu Konferansı’nda yapılması planlanan başbakan Netanyahu’nun konuşmasının iptal edildiğini bildirdi.

Yediot Aharanot gazetesi, söz konusu haberde, Netanyahu’nun konuşmasının sözde yargı reformuna karşı çıkan İsrailli protestocuların tehditleri yüzünden iptal ettiğini aktardı.

Netanyahu’nun işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki yeni kabinesinin kuruluşunun üzerinden sadece 4 ay geçerken bu rejim derin krizler ve giderek artan protesto eylemlerine sahne olmaktadır. Netanyahu kabinesine karşı haftalardır düzenlenen gösterilerin, işgal rejimin 75 senelik sahte ömrü boyunca görülmediği, çünkü her hafta Cumartesi günü yapılan eylemlere yüz binlerce kişinin katıldığı bildiriliyor.

Bu eylemlere, eski İsrailli siyasi ve askeri yetkililer ve şahsiyetlerin de katıldığını da unutmamak gerekir. 

Yahudi Kadınlar Ulusal Konseyi Başkanı Şila Katez, Tel-Aviv’deki eylem sırasında yaptığı açıklamada, Netanyahu kabinesi tarafından gündeme gelen ve yargı sistemin yetki alanını daraltan, bunun tersine meclis ve hükümet yetkilerini arttıran sözde yargı reformunu protesto ederek, bunun reform değil demokrasi düşüşü olduğunu ifade etti.

Benyamin Netanyahu yaklaşık 3 hafta önce yargı reformuna ilişkin tasarıyı iptal etmeyerek resmen askıya aldığını duyurmasına rağmen işgal topraklarındaki protesto eylemleri durmak bilmiyor. Böylece, Netanyahu karşıtı geniş çaplı gösterilerin başka nedenlerinin olduğu düşünülüyor.

Protestoların geniş çapta devam etmesinin en önemli nedeni ise, eylemcilerin, aslında aşırıcı ve radikal kabinenin işgal topraklarında krizlere yol açtığına ve durumu daha kötüleştirdiğine inanmasıdır.

Bu doğrultuda protestocular geçen 3 ayda onlarca firmanın Tel-Aviv’den firar ettiği ve Siyonist rejimin para biriminin değer kaybetmesine işaretle, Netanyahu’nun aynen bu şekilde rejimi yönetmesi halinde, Siyonist rejimin çöküşünün kesin olduğunu düşünüyorlar.

Siyonist rejimin kuruluşunun 72. yılının arifesinde Tel-Aviv ve diğer işgal kentlerindeki protesto eylemleri devam ederken, Siyonist rejimin eski Başbakanı ve Savaş Bakanı Ehud Barak gibi isimler, şimdiki iç krizin devam etmesi halinde, kendi tabirleri ile “Yahudi” devletinin kuruluşunun 80. Yılını görmeyebileceği uyarısında bulunuyorlar.

Siyonist rejim Başkanı Isaac Herzog da Cumartesi akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, işgal topraklarındaki kritik şartlardan oldukça endişeli olduğunu belirterek, “Durumun çok kritik olduğunu, öyle ki şimdiye kadar bir çok istifa teklifleri aldığını, ancak bu teklifleri reddettiğini, çünkü Tel-Aviv’in şimdiki durumda kriz içinde olduğunu ” söyledi.

Herzog ayrıca, işgal topraklarındaki kriz hakkında uyarıda bulunarak, şimdiki iç krizin İsrail tarihinin en tehlikeli kriz olduğunu ve çeşitli sektörleri etkilediğini vurguladı.

Böylece işgal topraklarında yaşanan protesto eylemleri, işgal rejiminin eski ve şimdiki yetkililerinin uyarıları, işgal topraklarındaki firmaların sayısının azalması ve tersine göçün artması, direniş güçlerinin işgal rejiminin herhangi bir eylemine anında yanıt verme gücü, işgal rejimini oldukça zor şartlarla karşı karşıya kaldığını gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir