Batı AsyaDünyaFilistin

İşgalci israilin Gazze’yi yok etmek için kullandığı Amerikan silahları neler?


Gazze’nin maruz kaldığı imha savaşı göz önüne alındığında , işgalcilerin Gazze’yi bombalamak için kullandığı devasa patlayıcıların boyutlarının korkunç olduğu ve tüm mahallelerin yok edilmesine neden olduğu dikkat çekici hale geldi.Bu bombalar nedir? İşgal Gazze’ye yönelik savaşında hangi silahları kullanıyor?

Birincisi, işgalin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısında kullandığı bombaların yüzde 80’i Amerikan yapımı bombalar, dağlık bölgelerdeki surları yıkmak için tasarlanmış, muazzam yıkıcı kapasiteye sahip bombalar. Bunlar, bölgedeki konutların doğasıyla uyumlu değil. Bir baskınla bütün bir mahallenin yok olmasına yol açmakta, bu nedenle Gazze Şeridinde bunca can kaybı yaşandı.

Amerika, Beyaz Saray’ın yeşil ışık yakmasıyla , hesap verebilirliğin ve savaş suçlarından dolayı yargılanmanın olmadığı, açık çek ile kesintisiz destek vererek bu bombaları işgale teslim etmeye devam ediyor.

Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Amerikan güvenlik yardımının israil tarafına sürekli ve günlük olarak akmaya devam ettiğini kamuoyu önünde doğruladı.

Bu koşulsuz destek, üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, Biden yönetiminin Gazze savaşında insan haklarına aykırı olarak işgalciye ölümcül yardım sağlamaya devam etmesini protesto etmek amacıyla istifa etmesine yol açtı.

Amerika’nın işgale verdiği destek, bombalar, ölümcül silahlar ve zırhlı araçlar göndermekle sınırlı kalmadı, bunun ötesinde bir E-11 uçağı filosunun BAE’deki Al Dhafra üssüne varmasına kadar uzandı.

Amerika, Washington’un bölgedeki deniz varlığını desteklemek için ‘Geraldford’ uçak gemisini hareket ettirmişti ve ABD Merkez Komutanlığı, ‘ABD uçak gemisi USS Gerald Ford’un yaklaşık beş bin kişiden oluşan saldırı grubu ve mürettebatının geldiğini’ söyledi.

Pentagon ayrıca gerekirse işgal ordusuna destek olmak üzere Orta Doğu’daki üslerde bulunan E-11, F-15 ve F-16 uçak filolarını desteklemek üzere ek savaş uçakları da hazırladı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise çeşitli açıklamalarıyla ABD’nin aktif olarak işgale acil durum silah malzemesi sağladığını doğrulamaya devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir