Batı AsyaFilistinİran İslam Cumhuriyeti

General Bakıri: Kuzey Gazze’nin Altında 400 Kilometreden Fazla Tünel Kazıldı

israil rejimini Gazze’ye yönelik kara saldırısında küçük düşürücü yenilgisi konusunda uyaran İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı, direniş güçlerinin Gazze’nin kuzeyinde 400 kilometreden fazla yer altı tüneli inşa ettiğini söyledi.

Pazartesi günü Tahran’da düzenlenen sivil savunma konferansında konuşan Tümgeneral Muhammed Hüseyin Bakıri, Filistin’deki direnişin sürdürülebilirliğinin ardındaki faktörlerden birinin sivil savunma konusuna gösterilen ilgi olduğunu söyledi.

“Gazze’nin kuzey kesiminde (Filistinli) savaşçıların bildirdiğine göre 400 kilometreden fazla tünel inşa etmişler. Bazılarından araçlar ve motosikletler geçebiliyor” dedi.

General, tünellerin girişinin Gazze Şeridi’nde olduğunu, diğer ucunun ise bariyerlerin ve Siyonist güçlerin arkasında olduğunu kaydetti.

General Bakıri, İsrail rejiminin hem savaş alanında hem de dünya kamuoyunda kaybettiğini sözlerine ekledi. “Onlar (Siyonistler) mantıklı hareket etmek istiyorlarsa, ateşkesi daha erken kabul etmeleri ve müzakereler yoluyla biraz zaman kazanmaları gerekiyor.”

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik kara saldırısını ertelediğini, çünkü böyle bir operasyonun Siyonistler için yeni bir yenilgiye işaret edeceğinin bilincinde olduklarını belirtti.

“Filistinli savaşçılar İsrail’in kara saldırısına hazırlanıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir