Batı AsyaFilistinİmam Ali Hamaneyİran İslam Cumhuriyeti

İmam Ali Hamaney: Gazze bombardımanı durdurun, Tel Aviv’e petrol ve diğer mal ihracatını durdurun

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamaney, Müslüman devletlere, israil’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden zulmüne son verilmesi, Tel Aviv rejimine yaptırım uygulanması ve işgal altındaki bölgelere petrol ve mal ihracatını durdurması yönünde baskı yapma çağrısında bulundu.

İmam Hamaney, İranlıların 4 Kasım’da kutladığı Ulusal Öğrenci Günü ve Küresel Kibirle Mücadele Ulusal Günü öncesinde Çarşamba günü ülkenin dört bir yanından gelen öğrencilerle yaptığı toplantıda bu açıklamayı yaptı.

Önder, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde İsrail’in zulmüne karşı gösterdikleri direniş ve kararlılıktan dolayı Filistinlileri övdü ve onların direnişinin insan vicdanını uyandırdığını belirtti.

“Müslüman devletlerin ısrar etmesi gereken şey, israil’in Gazze’deki suçlarının derhal durdurulmasıdır. Gazze’ye yönelik bombardımanı derhal durdurmalı ve Siyonist rejime petrol ve diğer malların ihracatını durdurmalılar” dedi.

“Müslüman devletler Siyonist rejimle ekonomik işbirliği yapmamalı, bu felaketleri ve suçları tüm uluslararası forumlarda yüksek sesle ve tereddüt etmeden kınamalıdır.”

“Olanların boyutu ve koşullarının açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Siyonist rejimin kınanması ve tüm Müslüman dünyasının ona karşı seferber edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir