Batı AsyaFilistinLübnan

israil, Mescid-i Aksa Fırtınası’ndan sonra çöktü, Gazze’deki kendi bataklığından çıkamayacak: Hizbullah

Lübnan direniş hareketi Hizbullah’tan üst düzey bir yetkili, Filistin direnişinin 7 Ekim’de işgal altındaki topraklara yönelik El Aksa Fırtınası Operasyonu’nu başlatmasının ardından israil’in çöktüğünü ve Gazze Şeridi’ndeki kendi bataklığından hiçbir şekilde kurtulamayacağını söyledi.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safieddin, Gazze merkezli Filistinli direniş grupları tarafından başlatılan Mescid-i Aksa Fırtınası Harekatı’nın 25. gününde Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta İran’dan bir medya heyeti ve bir grup İranlı gazeteciyle yaptığı röportajda bu açıklamayı yaptı. Gazze merkezli Filistinli direniş grupları.

Safieddine, Filistin’in sürpriz saldırısının başlamasından bu yana Hizbullah’ın elde ettiği raporlara ve doğru saha bilgilerine dikkat çekerek, “Başarılı Mescid-i Aksa Fırtınası Harekatı’nın ardından Siyonist rejim asker ve istihbarat açısından tamamen parçalandı.” dedi

Lübnan Hizbullah’ının Filistin operasyonu hakkında önceden bilgisi olmadığını ve bunu medyadan duyduğunu vurgulayan Safieddine, operasyonun tamamen Filistin’e yönelik olduğunu ve Hizbullah’ın Hamas’ın bu kadar yüksek bir istihbarat kabiliyeti kazanmasından memnun olduğunu söyledi.

Hizbullah Yürütme Konseyi başkanı, “ABD ve bazı Batılı ülkelerin Gazze’de gelişmiş ve kapsamlı istihbarat servislerine sahip olduğuna dair kesin haberlerimiz var, ancak tüm bu servisler Hamas tarafından yenilgiye uğratıldı” dedi.

“Kompleks ve karmaşık operasyonların bu kadar yüksek direnç ile yürütülmesindeki başarılarından dolayı savaşçı kardeşlerimizle gurur duyuyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir